Iaşi: Bolnavii de gripă vor fi salvaţi cu un aparat-minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citeşte şi Baritonul clujean care a scăpat de gripă porcină a murit din cauza unor probleme pulmonare Un aparat medical asemănător celui folosit în dializă ar putea contribui la

Citeşte şi
Baritonul clujean care a scăpat de gripă porcină a murit din cauza unor probleme pulmonare

Un aparat medical asemănător celui folosit în dializă ar putea contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a bolnavilor de noua gripă, internaţi în stare gravă.

Medicul Traian Mihăescu susţine că a făcut deja demersurile pentru aducerea la Spitalul de Pneumoftiziologie a unui aparat de oxigenare extracorporeală. „Astfel, am putea să oxigenăm sângele celor cu insuficienţă respiratorie. La Iaşi nu este o astfel de aparatură, nici măcar la Maternitatea «Cuza Vodă», la secţia de prematuri“, a precizat Traian Mihăescu, medic pneumolog. Cu ajutorul aparatului, sângele este scos din corp, oxigenat şi apoi reintrodus în corpul pacientului. Pacienta din Rădăuţi aflată în stare gravă din cauza gripei porcine ar fi avut nevoie de o astfel de procedură medicală.

„Tot s-a mai vorbit despre transportarea ei la Bucureşti cu elicopterul, dar acest lucru nu este posibil. Singura soluţie este acest aparat de oxigenare extracorporeală“, a mai spus profesorul Mihăescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite