Bobocii geniali ai Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul „Constantin Negruzzi“ spun că nu au mai avut până acum clase a IX-a cu o asemenea performanţă. Copiii au încheiat primul semestru al acestui an şcolar cu media 10, iar trei sferturi dintre ei sunt olimpici naţionali.

Clasele de boboci de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" şi Colegiul Naţional „Constantin Negruzzi" - licee de elită aflate pe primele trei poziţii într-un clasament naţional alcătuit de site-ul admitereliceu.ro - , au fost catalogate de directorii unităţilor de învăţământ ca având cei mai buni elevi. La Colegiul Naţional Iaşi clasa a IX-a A cu profilul Matematică-Informatică este formată numai din olimpici: cinci elevi au încheiat primul semestru de liceu cu 10 pe linie, iar mai bine de jumătate au media peste 9,90.

Olimpic la fizică

Un astfel de elev model este Teodor Popa, olimpic premiat anul trecut cu bronz la Naţionala de Fizică şi la Internaţionala de Ştiinţe pentru Juniori. „Am făcut pregătire două luni la Bucureşti pentru olimpiada de fizică şi chiar am lipsit de la şcoală în acest timp. Profesorii au fost însă îngăduitori, au înţeles şi au fost de acord să mă evalueze pe parcurs", spune Teodor.

La Colegiul „Emil Racoviţă", clasa a IX-a B cu profil Matematică-Informatică, intensiv Engleză are cea mai mare medie pe şcoală: 9,64. Cu toate acestea, o singură elevă a finalizat primul semestru din acest an şcolar cu media 10. Este vorba despre Bianca Vasilache, care a obţinut menţiune în clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a la Olimpiada Naţională de Română. Tot 10 pe linie a avut şi în cele două semestre din clasa a VIII-a. „Pentru şcoală mă pregătesc în fiecare zi cam 3-4 ore. Obiectele mele preferate sunt anatomia, biologia, chimia şi engleza şi sunt decisă să urmez Medicina în străinătate", spune Bianca.

Şi bobocii din clasa a IX‑a, profil Matematică-Fizică, bilingv Engleză, de la Colegiul „Costache Negruzzi" şi‑au impresionat profesorii şi mai ales dirigintele, profesoara de geografie Simona Iancu.

Şase medii de „10 curat"

Şase dintre elevii acestei clase geniale au media 10, iar mai bine de jumătate dintre cei 32 de elevi au o singură medie de 9. Printre copiii cu rezultate deosebite se numără şi Andra Dana Lachi, care s-a clasat pe poziţia a III-a la Olimpiada Naţională de Engleză de anul acesta. „Fac engleză din clasa I şi am participat la olimpiadele judeţene în clasele a VII-a şi a VIII‑a, când am luat premiul I", spune Andra. 

"Obiectele mele preferate sunt anatomia, biologia şi chimia. Vreau să urmez Medicina în străinătate."
Bianca Vasilache
elevă

"Am făcut pregătire două luni la Bucureşti pentru olimpiada de fizică şi chiar am lipsit de la şcoală în acest timp."
Teodor Popa
elev

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite