Boboc la facultate în Iaşi cu note de 5 şi 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele sunt dezastruoase. Viitorii specialişti ai ţării, absolvenţi de studii superioare, au intrat la facultate cu medii foarte mici.

Rezultatele de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului de anul acesta s-au reflectat şi în notele de la admiterea la facultate. Astfel, la „Cuza“, locurile la buget rămase din sesiunea din vară au fost ocupate cu note ce abia depăşesc 6. Cea mai mică medie pentru un loc bugetat se înregistrează toamna aceasta la Facultatea de Teologie Ortodoxă. La specializarea „Artă Sacră“ ultima medie a fost de doar 6,09. Nici la celelalte specializări din cadrul acestei facultăţi candidaţii nu au fost mai pregătiţi, ultimele medii la buget oscilând între 6,09 şi 8,70. Locurile cu taxă au fost ocupate aici de candidaţi care au venit să-şi încerce norocul cu media 5,78.

Bugetari cu 6,06

Cea mai mare medie la buget din sesiunea de toamnă a admiterii a fost înregistrată la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, la specializarea „Relaţii internaţionale şi studii europene“. Aici, ultimul candidat la buget a fost declarat admis cu media 9,67. Cu toate acestea, conducerea Universităţii spune că aşteaptă prima sesiune pentru a vedea adevărata valoare a bobocilor. „Cât sunt de bine pregătiţi aceşti candidaţi vom vedea după prima sesiune de examene, dar sunt încrezător că avem candidaţi buni“, spune Vasile Işan, rectorul Universităţii „Al. I. Cuza“.

Nici la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ situaţia nu stă mai bine. Rezultatele concursului de dosare din toamna aceasta confirmă calitatea absolvenţilor de liceu. Astfel, la Facultatea de Construcţii de Maşini ultima medie la buget este 5,31 şi aparţine unui candidat care a reuşit „performanţa“ de a promova Bacalaureatul cu media 6,06. Medii mici care, însă, au garantat admiterea pe un loc bugetat s-au înregistrat şi la Facultatea de Textile Pielărie, 5,72 sau de Electronică şi Telecomunicaţii, 5,87.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite