Blocurile din Iaşi cu cele mai mari şanse să fie reabilitate termic din bani europeni. Vezi lista!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri de toate culorile în Iaşi
Blocuri de toate culorile în Iaşi

22 de blocuri din Iaşi au gata documentaţia spre a putea fi depuse după 1 noiembrie pentru a primi bani nerambursabili în vederea anvelopării termice. 

Primăria Iaşi a realizat în 2009-2010 proiectele tehnice pentru 50 de blocuri ce urmau să fie reabilitate cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Pentru că în Iaşi au ajuns fonduri guvernamentale doar pentru 3-4 blocuri, locatarii şi-au luat soarta în mâini şi au făcut lucrări pe cheltuiala lor.

Haos urbanistic cu acte în regulă în Iaşi

Cei care nu au intervenit la faţadele blocurilor, dar au proiectele tehnice realizate din banii Primăriei au cele mai mari şanse să beneficieze primii de banii europeni alocaţi Iaşiului pentru eficientizarea energetică. 

"Aşteptăm să vedem ghidul de finanţare pentru a analiza condiţiile în care se dau banii. Vrem să vedem dacă pe lângă clădiri private, precum blocurile de locuinţe, mai pot fi depuse şi proiecte pentru reabilitarea instituţiilor publice", a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Degringoladă arhitectonică la Iaşi: blocuri-curcubeu şi stiluri pestriţe FOTOGALERII 

Pe lista celor 22 de blocuri, care au documentaţii finalizate din 2009-2010 şi ar trebui doar reactualizate, se află trei blocuri din Piaţa Unirii cu peste 200 de apartamente, 9 blocuri de pe Aleea Muşatini cu 520 de apartamente, două blocuri de la Tarom cu 95 de apartamente, blocul Guliver A cu 114 apartamente, trei blocuri pe strada Ţepeş Vodă cu 200 de apartamente, dar şi câte unul pe Şoseaua Naţională şi strada Vasile Alecsandri. Mai există şi un bloc pe strada Sucidava. dar acolo au există doar lucrări în continuare ceea ce ar face dificilă alocarea şi de bani europeni. 

FOTO Blocurile-curcubeu au împânzit tot Iaşiul

Proiectele pot fi depuse de autorităţile locale după 1 noiembrie 2012. Vezi AICI primele anunţuri privind disponibilitatea fondurilor. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite