Bijuterii din hârtie, realizate de ieşeni în scop caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelier de hârtie la Asociaţia Mai Bine
Atelier de hârtie la Asociaţia Mai Bine

Câteva zeci de ieşeni s-au relaxat sâmbătă realizând bijuterii şi obiecte decorative dintr-un material mai puţin obişnuit.

Atelierul de hârtie reciclată a fost iniţiat de Asociaţia Mai Bine cu scopul de a experimenta principiile reutilizării şi reciclării. Au fost organizate patru echipe, fiecare supravegheată de câte un membru al asociaţiei.

„O echipă se ocupă de bijuterii, realizate din hârtie şi lipite cu lipici din orez fiert, lipici ecologic, broşe, coliere şi cercei. La a doua masă se fac pungi din ziare. Sunt ziare în toate limbile, cu sfoară, capse şi tot cu lipici din orez. A treia masă este cea unde se fac coşuleţe din hârtie, iar ultima grupă realizează recipiente şi decoraţiuni pentru brad", a spus Mihaela Gârleanu, reprezentantul Asociaţiei Mai Bine.

Ieşenii, cu vârste între 10 şi 40 de ani s-au înscris online pentru acţiunea de astăzi. Ei nu vor lua, însă, acasă obiectele pe care le realizează, deoarece acestea vor face parte dintr-o campanie caritabilă a asociaţiei. „Toate obiectele vor fi incluse în expoziţia cu scop caritabil pe care o vom desfăşura ulterior", a precizat Mihaela Gârleanu.

Atelier de hârtie la Asociaţia Mai Bine

Tinerele şi-au exersat îndemânarea la realizarea de bijuterii.

Atelier de hârtie la Asociaţia Mai Bine

Un astfel de vas din hârtie ajunge în străinătate chiar până la 20 de euro.

Atelier de hârtie la Asociaţia Mai Bine

Globurile, decoraţiunile şi vasele realizate din hârtie sunt pictate manual.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite