Big Brother în şcoli şi simulări de examene pe bandă rulantă la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine în prima săptămână din luna mai o a doua rundă de simulare a testelor naţionale. În premieră, elevii de gimnaziu vor fi supravegheaţi video la evaluarea naţională.

Şefii educaţiei ieşene au decis să mai organizeze o sesiune de simulare a testelor naţionale. Astfel, în prima săptămână din luna mai, elevii din clasa a VIII-a vor da teste la limba română şi la matematică, iar elevii din clasa a XII-a vor susţine probe la limba română, matematică şi un obiect la alegere.  

Amintim că prima simulare a testelor naţionale pentru elevii din ani terminali au avut loc în zilele de 13, 14 şi 15 martie.

Emoţii pentru elevii din ani terminali: simulează examenele

UPDATE Biserica, prima oprire înainte de Bacalaureat pentru liceenii din Iaşi GALERIE FOTO

Bac-ul, probă imposibilă la şcoala din Holboca. Doi ani la rând, niciun promovat. Directorul: „Anul viitor va fi mai bine“

Rezultatele au fost însă dezastruoase la simularea examenului de maturitate, existând mai multe licee unde promovabilitatea a fost zero, cum ar fi Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi", Colegiul Tehnic „Gh. Asachi" şi Colegiul „I. C. Ştefănescu".

Alarmant! Licee din Iaşi cu zero promovabilitate la simularea Bacalureatului

Mai mult, reprezentanţii educaţiei ieşene au anunţat că anul acesta şi elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheaţi video la examen.

„Şi elevii de a VIII-a vor fi supravegheaţi video, la fel ca la Bacalaureat şi titularizare. Astfel nu se va pune la îndoială corectitudinea şi buna organizare a examenelor naţionale derulate în învăţământul preuniversitar", spune inspectorul Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite