Iaşi: Bicicleta de serviciu prinde rugină în garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele judeţe din Moldova bicicletele pe care le-au primit oamenii legii şi pe care s-au cheltuit sute de mii de lei zac în magazii.

Bicicletele achiziţionate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în anul 2005, pentru agenţii din mediul rural sunt obiecte de decor în multe posturi de poliţie. Praful se aşterne peste vehiculele cu două roţi, care şi ruginesc prin magazii.

Din cele 2.990 de biciclete cumpărate de IGPR, în valoare de 255 de lei, fără TVA, fiecare, la poliţiştii din judeţul Neamţ au ajuns 77. Toate au fost repartizate la agenţii din comune şi au fost folosite des până în anul 2006. Când oamenii legii au primit Daciile Logan au uitat cu totul de vehiculele cu două roţi.

„Bicicletele nu mai sunt folosite pentru că acum au maşini. E posibil să le mai utilizeze prin vreo comună, dar nu ştiu unde exact“, a declarat Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ. La Iaşi, cele 96 de biciclete primite de agenţi pentru a se putea strecura pe uliţele satului au fost date uitării.

Bicicletele, folosite vara

Deşi reprezentanţii IPJ Iaşi spun că oamenii legii folosesc destul de mult vehiculele pe două roţi, locuitorii din comune au cu totul altă părere. „Nu am văzut poliţiştii pe bicicletă. Poate le e ruşine să meargă cu ele”, spune Ileana V., din comuna Sârca.

Angajaţii IPJ Iaşi spun că folosesc bicicletele mai rar deoarece sunt inutilizabile la intervenţii. „Sunt folosite pe drumurile pe care nu ai acces cu maşina. Nu poţi patrula cu bicicleta sau să transporţi hoţii cu ea”, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. În judeţul Suceava se pare însă că toate cele 98 de biciclete sunt folosite frecvent. „Toţi poliţiştii din mediul rural folosesc bicicletele din dotare. Nu mereu, ce-i drept, pentru că iarna nu se poate, dar acum, când este vară, toate sunt folosite”, a declarat Gabriel Panţâru, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite