Bătută de soţ, dusă de nas de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Miron are nevoie de cel mult opt zile de îngrijiri medicale
Elena Miron are nevoie de cel mult opt zile de îngrijiri medicale

Elena Miron, amendată pentru că a ţipat la bătaia soţului, a făcut plângere împotriva poliţistului

Femeia din Ţigănaşi care a fost lovită cu furca şi apoi a primit 100 de lei amendă pentru tulburarea liniştii publice susţine că poliţistul care a sancţionat-o era o cunoştiinţă a soţului. Elena Miron (41 de ani) consideră că agentul care a întocmit procesul verbal de contravenţie nu şi-a îndeplinit corect atribuţiile şi a făcut plângere împotriva lui la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru abuz în serviciu.

Şefii poliţiştilor vor face verificări

„Agenţii de poliţie, ce erau prieteni din cunoştinţele mele cu făptuitorul Miron Ion, au avut o atitudine zeflemistă la adresa mea şi m-au sancţionat pentru că, în stare de şoc fiind, cu mâna plină de sânge, vorbeam pe un ton ridicat. Consider că agentul Danalachi Neculai a făcut abuz de funcţia sa şi prin faptul că, spunâdu-mi că semnez în calitate de martor pentru sancţionarea soţului meu, de fapt m-a pus să semnez propriul proces verbal de sancţionare, în care era trecut la rubrica obiecţii: „recunosc şi regret fapta“, a precizat Elena Miron în plângerea adresată procurorilor. Agentul Neculai Danalachi nu a putut fi contactat.

Reprezentenaţii Poliţiei Iaşi susţin însă că vor face verificări. „Dacă partea a depus plângere împotriva agentului de poliţie, noi vom efectua verificări pentru a stabili dacă poliţistul a acţionat în conformitate cu legea“, a precizat Alina Vezeteu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Plângere pentru lovire

Elena Miron a făcut plângere la Parchet şi împotriva soţului Ion Miron pentru lovire, iar la Judecătoria Iaşi a constestat procesul verbal de contravenţie şi a deschis divorţ. „Clienta mea are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului de la Institutul de Medicină Legală. Am depus plângere şi pentru lovire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi“, a precizat Ionuţ Iftode, avocatul Elenei Miron. Femeia a fost lovită cu furca pe 26 septembrie de către soţul ei, care ar fi plecat de acasă cu o săptămână înainte.

Potrivit Elenei Miron, bărbatul a venit să-şi ia nişte lucruri din locuinţă, dar apoi a început să o lovească. Ieşeanca a sunat la 112 şi a venit la faţa locului un echipaj de poliţie din Popricani. Oamenii legii au amendat-o pe femeie cu 100 de lei pentru tulburarea liniştii publice. Ion Miron a fost sancţionat şi el cu 200 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite