Bătaie de joc cu o clădire-monument

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la clădirea de patrimoniu trebuiau finalizate anul trecut
Lucrările la clădirea de patrimoniu trebuiau finalizate anul trecut

Lucrările au fost făcute pe jumătate şi clădirea a rămas peste iarnă fără uşi şi geamuri. În loc să sancţioneze constructorul, edilii le-au mărit contractul.

Şefii din Palatul Roznovanu se întrec în delăsare pe bani publici. Potrivit contractului semnat cu societatea Comstart ’93, consolidarea fostei Case Judeţene de Pensii de pe strada Agatha Bârsescu Nr. 16 trebuia încheiată în primele cinci luni ale lui 2009.

Firma nu a reuşit să finalizeze lucrările nici până în prezent, dar şefii Primăriei nu au aplicat penalizări. Mai mult, edilii au aprobat două majorări ale contractului, cu o valoare de aproape 50% din valoarea iniţială.

Lucrări neterminate, contract majorat

„Lucrarea a fost suplimentată în vară prima oară pentru că s-au găsit lucrări ascunse. A doua oară, am alocat alţi bani din cauza unor reglementări impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Clădirea e  monument istoric şi ni s-a cerut să consolidăm fundaţia“, a explicat Dumitru Tomorug, director în cadrul Primăriei.

În vară, contractul de peste un milion de lei a fost suplimentat cu 90.000 de lei, iar ultima majorare a fost de aproape 400.000 de lei. Practic, în acest moment, municipalitatea are un contract cu firma Comstart ’93 de peste 1,5 milioane de lei. Termenul de execuţie a fost prelungit, iar clădirea va fi gata cu aproape un an mai târziu decât a fost stabilit iniţial.

Imobilul din spatele Primăriei va fi terminat abia în mai 2010. Clădirea refăcută mai mult de jumătate a rămas peste iarnă fără geamuri, în locul lor fiind pusă folie. „Lucrarea s-a făcut în proporţie de 65% şi au fost executate şi finisaje interioare. Lucrările la acest imobil vor fi terminate anul acesta“, a spus Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primărie.

Constructorii susţin că, dacă s-au realizat finisaje în interiorul clădirii, s-ar fi degradat din cauza temperaturilor scăzute şi a umidităţii.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite