Bătaie de joc: Dosarul prefectului de Iaşi a fost trimis a patra oară la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Prisăcaru şi ceilalţi trei inculpaţi din dosar nu vor mai da ochii cu judecătorii cel puţin jumătate de an. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis să admită excepţia de neconstituţionalitate invocată săptămâna trecută de avocaţii apărării. Astfel, pentru a patra oară dosarul în care prefectul suspendat este judecat pentru luare de mită a fost trimis la Curtea Constituţională.

Avocaţii apărării au invocat la termenul trecut o nouă excepţie de neconstituţionalitate, cu toate că dosarul de abia s-a întors de la Curtea Constituţională. Aceasta vizează regimul martorilor şi a denunţătorilor în cazul infracţiunilor de corupţie.

Excepţia care a fost ridicată are o influenţă hotărâtoare asupra cauzei în condiţiile în care am învederat instanţei care i-a audiat pe soţii Forna în calitate de martori, faptul că aceştia au calitate de denunţători. Soţii Forna sunt persoane implicate, ce nu pot oferi informaţii  obiective şi  echidistante, ce nu pot avea aceeaşi greutate probatorie ca cea a unui martor. Acest fapt ce contravine dispoziţiilor constituţionale ce reglementează dreptul la un proces echitabil", a declarat Sandra Grădinaru, avocata prefectului suspendat Radu Prisăcaru.

Din 2006 şi până acum sosarul a mai fost trimis încă de trei ori la Curtea Constituţională în urma unor excepţii invocate de avocaţi. Pe lângă apărătorii celor patru persoane judecate în dosar la tergiversarea procesului au mai contribuit şi modificările legislative. Pentru că unul dintre inculpaţi este avocat, dosarul a fost mutat de la Tribunalul Iaşi la Curtea de Apel Iaşi.

La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful ADS, Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag. Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite