Bătaie pe viaţă şi pe moarte la Penitenciarul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri încarceraţi pentru infracţiuni violente s-au încăierat azi dimineaţă, într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi. Trei dintre aceştia au ajuns la spital, cu răni grave.

Şefii Penitenciarului spun că bătaia s-a iscat din senin. Cei patru protagonişti sunt toţi tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani şi care ispăşesc pedepse grele, de peste 10 ani de închisoare, pentru infracţiuni violente, de genul tâlhăriilor sau a tentativelor de omor.

„A fost un conflict spontan, care a degenerat cu repeziciune. Până să ajungă în celulă echipa de intervenţie, ei s-au lovit cu bucăţile unui pat pe care îl dezmembraseră. Unul dintre deţinuţi se rănise deja într-un geam spart şi sângera abundent. Au fost duşi cu toţii la infirmeria unităţii, apoi trei dintre ei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţe", a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.


Starea celor trei bătăuşi era destul de gravă, după cum susţin medicii care i-au tratat. „Aveau fracturi şi plăgi tăiate multiple. Leziunile lor vor fi rezolvate în sala de operaţii ai Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) de către plasticieni şi de către ortopezi-traumatologi", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator al UPU de la Spitalul de Urgenţe „Sfântu Ioan" din Iaşi. Acesta s-a arătat destul de încrezător în şansele de recuperare ale celor trei deţinuţi, precizând că atunci când starea lor se va ameliora, vor fi transferaţi pentru a-şi continua tratamentul în infirmeria închisorii.


Cei de la Penitenciar au demarat o anchetă pentru a lămuri cauzele incidentului şi spun că, pentru moment, au luat decizia de a-i repartiza pe bătăuşi în camere separate. „Cei patru vor fi deferiţi Comisiei de Disciplină, care va hotărî o sancţiune în cazul lor. De regulă, cei implicaţi în conflicte îşi pierd dreptul de a primi vizite sau pachete şi nu mai pot lua parte la activităţi comune", a precizat Gabriela Topoliceanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite