Baschetul ieşean, din nou în prima divizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani în care au evoluat în eşalonul secund, baschetbaliştii de la Politehnica Iaşi au reuşit să câştige "en-fanfare" turneul de promovare de la Miercurea Ciuc şi au revenit pe prima scenă a ţării.

Performanţa băieţilor antrenaţi de Costel Muscalu este cu atât mai notabilă în contextul în care vine după dezamăgirea de anul trecut.

Susţinută puternic financiar şi cu doi baschetbalişti americani plătiţi regeşte, dar şi fără antrenorul Moscalu, care nu a putut fi alături de echipă în primele meciuri din cauza unor probleme de sănătate, Politehnica nu a reuşit să treacă de turneul de promovare de la Mediaş.

Ieşenii s-au ridicat de jos şi în această stagiune au luat-o de la capat. După un sezon regulat în care nu au părut favoriţi, baschetbaliştii ieşeni au izbutit să se califice pe ultima sută de metri la turneul semifinal de promovare, care s-a desfăşurat acum două săptămâni, tot la Miercurea Ciuc.

Ieşenii au pierdut în faţa gazdelor de la BC Miercurea Ciuc, însă au reuşit să bată pe CSU Galaţi şi Athletic Constanţa, rezultatea care au clasat-o pe Poli pe locul doi, suficient pentru a o trimite la turneul de promovare, unde în weekend-ul recent încheiat aveau să se întâlnească din nou cu BC Miercurea Ciuc, respectiv Granitul şi Rapid din Bucureşti.

Primul meci a adus şi prima victorie, împotriva celor de la Granitul. Deşi bucureştenii erau favoriţi, ieşenii le-au administrat un 76-67. Apoi băieţii lui Costel Moscalu şi-au luat revanşa cu BC Miercurea Ciuc, formaţie de care au trecut cu 63-60.

Chiar dacă ultima partidă a turneului nu mai modifica ierarhia finală a turneului, Poli Iaşi a ţinut să învingă şi pe Rapid cu 76-68 şi au câştigat "en-fanfare" turneul de promovare.

Mai multe despre performanţa remarcabilă a baschetbaliştilor de la Poli Iaşi, luni, în:

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite