Basarabeanul care cerea bani în numele prefectului Tomaşeschi a fost acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igori Istrati a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DNA după ce a cerut bani de  la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă prefect. Bărbatul ar fi trebuit să-l ajute pe denunţător să obţină mai repede un titlul de proprietate pentru un teren de 37.459, 96 metri pătraţi.

Procurorii DNA susţin că Igori Istrati a cerut anul trecut de la denunţător 100.000 de euro în două tranşe. „În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător 100.000 euro pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura")", se precizează într-un comunicat DNA.

Citiţi şi:

Un avocat a fost arestat pentru trafic de influenţă pe lângă prefectul Iaşiului

Omul de afaceri ieşean l-a denunţat, iar pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce primea 37.500 de euro. Procurorii au propus arestarea bărbatului, iar Tribunalul Bucureşti l-a arestat.

Dosarul lui Istrati va fi judecat la Tribunalul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite