Banii judeţului, băgaţi în Casa Agronomului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au dat cu piciorul proiectului de refacere a Casei Agronomului, care avea asigurată finanţare europeană, şefii Consiliului Judeţean (CJ) vor să aloce peste 220.000 de lei pentru reparaţii la acoperişul clădirii.

„Consilierii judeţeni vor lua în discuţie documentaţia tehnică privind reparaţiile capitale la acoperişul de la Casa Agronomului. Valoarea estimată a investiţiei este de aproape 230.000 de lei“, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Fonduri pentru igienizarea clădirii din Bucium

Şeful judeţului, Constantin Simirad, a decis anul trecut să renunţe la un proiect cu finanţare europeană asigurată. Proiectul de jumătate de milion de euro viza refacerea clădirii din Bucium, aflată în patrimoniul CJ, şi amenajarea în acel spaţiu a unui Centru de arte şi meşteşuguri care să deservească întreaga regiune. „Este un proiect păgubos pentru CJ“, şi-a motivat decizia Simirad.

Şeful CJ a susţinut că proiectul iniţial evaluat la 520.000 de euro a fost reanalizat şi că instituţia trebuia să contribuie cu mult mai mult decât cofinanţarea de 10%. Cu toate acestea, în loc să atragă fonduri nerambursabile, Simirad a preferat să aloce de la bugetul CJ bani pentru igienizarea spaţiului şi să mute servicii din subordine în acea clădire.

Concret, numai anul trecut, de la bugetul local s-au alocat 30.000 de lei pentru curăţenie în Casa Agronomului, iar la câteva luni de la intervenţii, şefii CJ şi-au dat seama că şi acoperişul clădirii are nevoie de reparaţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite