Banii ieşenilor, îndesaţi în gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi a fost reabilitat recent, drumul către Aeroport este deja găurit pe strada Moara de Vânt
Deşi a fost reabilitat recent, drumul către Aeroport este deja găurit pe strada Moara de Vânt

La trei ani de la demararea „Marii Asfaltări“, spărturile au şi apărut în şoselele reabilitate. Reporterii „Adevărul de Seară“ au găsit străzile unde lucrările au fost făcute de pomană.

Începând din 2007, o parte din arterele care alcătuiesc reţeaua stradală a Iaşiului au intrat în proiectul „Marea Asfaltare“. Derulat în mai multe etape, acesta şi-a propus asfaltatea „din bordură-n bordură“ pe străzile unde calitatea carosabilului nu permitea un trafic în condiţii bune.


La trei ani după demararea proiectului, reporterii „Adevărul de Seară“ au parcurs străzile asfaltate pentru a constata calitatea lucrărilor, mai ales datorită costurilor ridicate ale acestu proiect. La acel moment, în „Marea Asfaltare“ s-au investit nu mai puţin de 100 milioane de lei, respectiv jumătate din creditul Dexia făcut de Primăria Iaşi.


Un exemplu unde lucrările lasă de dorit se află pe strada Brânduşa, situată lângă strada C.A. Rosetti, la ieşirea din Iaşi către Sculeni. Aici, carosabilul s-a surpat pe o porţiune considerabilă. Groapa a fost peticită, dar şi soluţia s-a dovedit inutilă, încât şi această peliculă de carosabil s-a scufundat. „Bafta şoferilor este că această stradă este circulată mai mult de riverani, dar nu mi se pare normal ca o lucrare făcută de la zero să se deterioreze în atât de puţin timp“, a semnalat Teodor, de profesie taximetrist.


Drumul către Aeroport, deteriorat


Un alt caz poate fi întâlnit pe o arteră mult mai circulată, respectiv pe drumul către Aeroport. Strada Moara de Vânt a beneficiat şi ea de reabilitare în cadrul proiectului „Marea Asfaltare“, dar deja carosabilul a fost măcinat integral într-o groapă la intersecţia cu strada Floarea, în aşa fel încât a ieşit la iveală vechiul covor asfaltic. „Strada asta are numai o bandă pe sens. Dacă nu îmi vine maşină de pe contrasens, pot evita groapa, altfel nu am de ales“, a spus Florin, şofer pe dubă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite