Iasi: Banii pentru investiţii, mutaţi de aleşii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Banii pentru investiţii, mutaţi de aleşii locali
Iasi: Banii pentru investiţii, mutaţi de aleşii locali

Peste 18 milioane de lei au fost „plimbaţi“ ieri de la un capitol bugetar la altul printr-un simplu vot al aleşilor locali. Edilii au precizat că sumele au fost luate de la investiţii pentru

Peste 18 milioane de lei au fost „plimbaţi“ ieri de la un capitol bugetar la altul printr-un simplu vot al aleşilor locali. Edilii au precizat că sumele au fost luate de la investiţii pentru ca oraşul să poată funcţiona până la sfârşitul anului. „Am luat bani de la investiţii din diferite motive: au fost întârziate licitaţiile, lucrările nu pot fi terminate din cauza vremii sau valorile la selecţii au fost mult mai mici. Banii i-am alocat pentru funcţionarea oraşului“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

20% din bugetul rectificat, la spaţii verzi


Cele mai mari fonduri au fost scăzute de la capitolul investiţii, 6,3 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au fost luaţi de la modernizarea liniei de tramvai Nicoriţă-Piaţa Chirilă-Doi Băieţi, 3,8 milioane de lei, iar 1 milion de lei de la reabilitarea şinei dintre Tg. Cucu-Cinci Drumuri. S-au redirecţionat 139.000 de lei de la cadastrul general, iar 510.000 de la reactualizarea Planului Urbanistic General care a fost amânat pentru primăvara lui 2010. De la canalizări s-au luat 1,4 milioane de lei, iar de la dotarea spaţiului în care va fi amenajat noul bazar în zona CUG alţi 910.000 de lei.


Cele mai multe fonduri, 3,8 milioane de lei, au fost repartizate însă Direcţiei de Servicii Publice Municipale pentru lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, iar 790.000 de lei pentru spaţii de joacă.  „Nu este o sumă prea mare? Ce plantaţi acum, în prag de iarnă, oameni de zăpadă?“, s-a întrebat consilierul Sorin Ionescu. Tot pentru „funcţionarea“ oraşului s-au alocat 2 milioane de lei la curăţenia stradală, 1,9 milioane de lei pentru iluminatul public, iar 3,4 milioane de lei pentru plombarea străzilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite