Bani europeni pentru izolarea blocurilor în care locuiesc cei cu venituri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri de toate culorile în Iaşi
Blocuri de toate culorile în Iaşi

Familiile cu venituri reduse şi celelalte categorii sociale vulnerabile care locuiesc în blocuri neizolate termic ar putea beneficia de sprijin pentru anveloparea imobilelor.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat apelul de proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe. Beneficiarii eligibili sunt cele 6 unităţi administrativ, în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari.

Investiţiile ţintă sunt blocurile de locuinţe construite între 1950 şi 1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse. Bugetul alocat Regiunii de Nord-Est în cadrul acestei scheme pilot este de 22,8 milioane de euro.

60% din cheltuielile eligibile ale proiectelor vor fi suportate din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, iar 40% din cheltuieli vor fi suportate de autoritatea publică locală şi asociaţia de proprietari, într-un algoritm care va ţine cont de  veniturile proprietarilor.

Astfel, lucrările finanţate pot viza atât izolarea termică a părţii opace a faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, închiderea balcoanelor sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea acoperisului tip terasă, izolarea termică a planşeului peste subsol, cât şi reabilitarea sistemului de încălzire.

Termenul începând cu care pot fi depuse cererile de finanţare este 15 noiembrie.

CITEŞTE ŞI:

Blocurile din Iaşi cu cele mai mari şanse să fie reabilitate termic din bani europeni. Vezi lista!

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite