Iaşi: Bani europeni pentru drumuri şi centre sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de milioane de lei vor fi direcţionate către trei proiecte

Consiliile judeţene din Botoşani şi Iaşi au primit ieri avizul final pentru finanţarea a două proiecte europene.

Persoanele cu dizabilităţi instituţionalizate în centrul social Galata din Iaşi vor beneficia de servicii moderne pe bani europeni. Autorităţile judeţene au anunţat că ieri a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Centrul social educativ pentru persoane cu dizabilităţi-Iaşi” evaluat la 3,4 milioane de euro, din care CJ Iaşi va achita în jur de 400.000 de euro.

„Proiectul vizează înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi, cu trei ateliere ocupaţionale unde vor fi primite în jur de 35 de persoane anual, dar şi un centru de instruire pentru personalul din cadrul sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap”, a anunţat Teodor Jinga, director de proiect.

Două drumuri judeţene refăcute la Botoşani

Şefii Consiliului Judeţean Botoşani au anunţat că au semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) de modernizare a două drumuri judeţene. Astfel, în perioada următoare vor putea fi lansate două licitaţii de execuţie a lucrărilor pe DJ219B Lozna-Dersca-Mihăileni şi DJ294 Mihălăşeni-DN24C. „Sunt proiecte de interes prin care putem arăta că banii europeni ajung în judeţ”, a afirmat Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ Botoşani.
Drumul judeţean care trece prin Mihăileni va fi modernizat cu 40 de milioane de lei, iar modernizarea DJ294 pe 7 kilometri ajunge la peste 17 milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite