Iaşi: Bani publici cheltuiţi pentru corturile vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Bani publici cheltuiţi pentru corturile vechi
Iaşi: Bani publici cheltuiţi pentru corturile vechi

Amenajarea spaţiilor destinate comercianţilor de pe strada Palat a scos din bugetul local peste 75.000 de lei

Citeşte şi:

Investiţie de peste 75.000 de lei în corturile vechi

Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului

Voltaj şi Ovidiu Lipan Ţăndărică vin la Sărbătorile Iaşiului

Concert de 50.000 de euro la Sărbătorile Iaşiului

Direcţia de Servicii Publice Municipale Iaşi a investit circa 18.000 de euro pentru a schimba fostele corturi albastre ale Primăriei, luate acum doi ani.

Ieşenii plătesc confortul comercianţilor înşiraţi pe strada Palat. Cei care au trecut prin această zonă au putut observa că locul corturilor albastre inscripţionate cu „Primăria Municipiului Iaşi“ a fost luat de altele albe. Ceea ce puţini ştiu este că pentru această schimbare s-a cheltuit nu mai puţin de 75.000 de lei.

Nu ştiu dacă era necesară o asemenea investiţie în condiţiile în care se plâng că nu sunt bani la bugetul local. Cred că anul acesta mai mergeau şi vechile corturi, mai ales că am auzit că erau cumpărate doar de doi ani“, a spus ieşeanca Oana Alecsa.

O prelată nouă a costat 1.724 de lei

Potrivit autorităţilor locale, corturile albastre cumpărate în 2007 nu mai puteau fi folosite şi la Sărbătorile Iaşiului din acest an pentru că erau distruse.

Am decis să schimbăm prelatele la corturile albastre pentru că cele vechi erau deteriorate din cauză că au fost folosite la mai multe evenimente şi distruse de comercianţi“, a spus Luminiţa Sălceanu, şefa DSPM. Astfel, Direcţia a organizat o selecţie de oferte, în urma căreia a ales produsul cel mai ieftin, 1.724 de lei cu TVA.

Au fost mai multe firme care au trimis preţurile, iar noi am ales oferta cea mai mică. Prelata este din material bun, asemeni celor de banner“, a spus şefa DSPM. Ofertele pentru un cort de 9 metri pătraţi au fost de la 1.650 de lei, fără TVA, a firmei Luisse Design, la 1.449 de lei, fără TVA, de la Ambra Sign SRL.

Licitaţie şi pentru corturi noi

În această perioadă, a sărbătorilor, municipalitatea organizează o licitaţie pentru achiziţia a 100 de corturi noi, de diferite dimensiuni.

Astfel, pe 5 octombrie s-au deschis patru oferte cu valori între 176.000 şi 345.753 de lei, fără TVA, cea mai scăzută fiind depusă tot de societatea Ambra Sign. În medie, preţul pentru un cort nou oferit de această firmă ar ajunge la aproape 2.000 de lei, în timp ce, pentru o prelată la un cort vechi Primăria a achitat 1.724 de lei, cu TVA. „Nu pot să vă dau explicaţii“, a spus Augustin Buţureanu, reprezentant al societăţii Ambra Sign.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite