Iaşi: Bani europeni pentru cursurile angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Bani europeni pentru cursurile angajaţilor
Iaşi: Bani europeni pentru cursurile angajaţilor

Întreprinzătorii privaţi au la dispoziţie mai multe programe prin care pot solocita fonduri pentru cursuri de perfecţionare.

Firmele care fac proiecte îşi pot califica şi perfecţiona salariaţii pe banii Uniunii Eropene. Principalele linii de finanţare disponibile pentru agenţii economici sunt în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, prin Axa 1 şi Axa 2.

„În cadrul Axei 1 sunt active programele «Profesionişti în educare şi formare» şi «Învaţă o meserie». Termenul până la care pot fi depuse proiecte este jumătatea lunii august“, a afirmat Elena Musteaţă, de la revista Finantare.ro

Sumele disponibile prin programul „Învaţă o meserie“ pornesc de la 500.000 de euro şi pot ajunge şi la 5 milioane de euro. Solicitanţii pot fi angajatori, asociaţii profesionale, camere de comerţ, organizaţii patronale şi ONG-uri, care îşi pot pot instrui subordonaţii în meseriile de care au nevoie în cadrul companiei.

În schimb, prin linia de finanţare „Profesionişti în educaţie şi formare“, societăţile private nu pot fi solicitanţi direcţi ci numai parteneri în cadrul unui proiect.

Şi sindicatele pot depune proiecte

Prin Axa 2 se pot atrage fonduri nerambursabile prin programele „A doua şansă în educaţie“ şi „Calificarea - a doua şansă pentru viitor“. Prioritare la acordarea finanţărilor sunt asociaţiile sindicale, asociaţiile profesionale ONG-uri şi fundaţii, precum şi instituţiile de cult şi asociaţiile religioase.

Valoarea maximă a unui proiect se ridică la 5 milioane de euro, iar banii se cordă pentru reintegrarea persoanelor care au abandonat studiile şi pentru încurajarea membrilor acestor organizaţii de a urma forme de învăţământ superioare. Termenul limită pentru proiecte este data de 17 august 2009.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite