Banda „Spaima uscătoarelor“ a atentat la zacuştele ieşenilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din judeţul Iaşi le-au obligat pe gospodinele din oraş să facă nopţi albe cu gândul la borcanele de murături, zacuscă şi cârnăciorii afumaţi, depozitaţi în uscătoare. Ioan Liber C. (21 de ani), din localitatea ieşeană Bălţaţi, Ionuţ şi Anan P. (de 15, respectiv 17 ani) şi Alexandru N. (15 ani), toţi trei din oraşul Târgu Frumos, sunt bănuiţi că ar fi autorii a cel puţin 15 infracţiuni de furt din uscă

Poliţiştii ieşeni spun că tinerii veneau de la Târgu Frumos la Iaşi cu trenul, de la primele ore ale dimineţii, şi se întorceau la amiază. O dată ajunşi în oraş, tinerii puneau ochii pe blocurile cu zece etaje. După ce urcau cu liftul până la ultimul etaj, luau la rând uscătoarele oamenilor, pe care le goleau de tot ce li se părea de valoare.

Vezi aici declaraţia comisarului-şef Cristian Sandu, adjunctul Secţiei II Poliţie Iaşi

Astfel, gospodinele s-au trezit că borcanele cu murături şi zacuscă le-au dispărut de pe rafturi, soţii lor au rămas fără bormaşini şi alte scule, iar copiii fără biciclete. Poliţiştii mai spun că bunurile erau vândute în câteva minute pe stradă, la diverşi cetăţeni, cu preţuri derizorii. Un borcan de zacuscă tradiţională a fost vândut cu 1-2 lei. Oamenii legii spun că până în acest moment au reuşit să probeze 15 fapte de furt.

Imagini cu bunurile recuperate de oamenii legii

„Acţionau în scări de bloc, în cartierele Dacia, Alexandru, Copou, Păcurari, Canta. Furau tot ce găseau. Cu chei potrivite deschideau lacătele şi închideau la loc, astfel că multe dintre victime nici nu-şi dădeau seama că fuseseră furate", a precizat comisarul-şef Cristian Sandu, adjunctul Secţiei II Poliţie din Iaşi. Tinerii ajuns pe mâna Poliţiei după ce au fost prinşi în flagrant miercuri, în timp ce încercau să fure o bicicletă asigurată cu un lanţ din scara unui bloc.

Poliţiştii au recuperat borcanele de la murături

În urma cercetărilor şi a informaţiilor oferite chiar de tineri, oamenii legii au reuşit să recupereze o bună parte di bunurile furate de aceştia. De la borcane de sticlă care mai purtau urme de murături, până la ceapă şi biciclete, toate au fost depozitate în sediul Secţiei II Poliţie, pentru a fi recuperate de proprietarii de drept. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 5.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite