Iaşi: Bandă anti-mediu, uitată după Raliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii competiţiei sportive de la sfârşitul lunii mai au abandonat în multe zone marcajele folosite pe traseu, deşi erau obligaţi să  le strângă.

Ieşenii care au trecut prin pădurile din preajma oraşului, prin zonele unde s-au desfăşurat probele raliului, au rămas neplăcut surprinşi de prezenţa benzii de plastic folosită la marcarea traseului. „Este o situaţie care se repetă în fiecare an. Am coborât cu bicicleta spre Bârnova şi am găsit peste 150 de metri de bandă împrăştiată pe traseu”, a spus Mihnea Postolache, ieşean.

Biciclistul susţine că în pădure există pe lângă banda uitată în acest an şi fâşii de plastic de anul trecut. „În 2007 am strâns împreună cu bicicliştii ieşeni o cantitate impresionantă de bandă care avea însemnele competiţiei. Şi acum mai există bucăţi din banda de la «Raliul Iaşi 600». Atâta plastic legat de copaci într-o zonă de verdeaţă dovedeşte dispreţ faţă de mediu”, a afirmat şi Marius Andronic.

Autorităţile
ridică din umeri

Organizatorii competiţiei de pe 22 mai susţin că şi-au îndeplinit toate obligaţiile. „Nu a rămas banda pusă de noi decât în unele locuri în care am fost rugaţi de pădurari să o lăsăm pentru că am înţeles că i-ar ajuta pe ei să-şi rezolve nişte probleme”, a afirmat Lucian Filip, directorul Raliului Iaşiului.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei Silvice susţin că nu au cerut organizatorilor să lase banda din plastic pe traseul folosit în zona Bârnova-Dobrovăţ. „Nu le-a cerut nimeni aşa ceva, au lăsat-o ei acolo, dar nu este o problemă aşa de mare”, a afirmat ing. Doru Petroaie, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Iaşi. Garda de Mediu afirmă că nu poate aplica amenzi pentru astfel de situaţii. „Nu putem aplica amenzi pentru aşa ceva, dar putem solicita Direcţiei Silvice, care administrează aceste suprafeţe, să procedeze la ridicarea benzii. Normal ar fi fost ca cei care au montat-o iniţial să o ridice”, a precizat comisarul Eugen Stoleru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite