Iaşi: Bâlbâială în programul „Sport în cartiere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţiile anunţate în această săptămână de Primărie nu respectă programul promovat pe site-ul sau în ziarul instituţiei

Edilii folosesc din nou scuza clasică: „A fost o greşeală“. Totuşi, cei interesaţi trebuie să ştie că turneele încep mâine.

În cursul acestei dimineţi, nimeni din Primăria Iaşi nu putea da detalii despre Turneele de Streetball şi Fotbal-tenis programate în această săptămână. Competiţiile trebuiau să înceapă, potrivit afişelor de promovare de pe siteul instituţiei şi din ziarul municipalităţii, de astăzi, de la ora 16.00, în mai multe cartiere din municipiu.

„Pasionaţii de baschet se mai pot înscrie la acest concurs şi luni, până la ora 16.00”, a precizat ieri Mihai Pricop, şef Birou Cultură, Sport, Culte şi ONG. În realitate, meciurile de baschet în aer liber şi de tenis cu piciorul vor începe abia de mâine, de la ora 16.00. „Nu ştiu cum a apărut, dar vă spun sigur că meciurile vor începe de marţi. Înscrierile se pot face în fiecare zi, la faţa locului sau la centrele de cartier”, a precizat Ioan Cilibiu, angajat în cadrul Primăriei, care se ocupă direct de organizarea evenimentului.

„În afişele puse la centrele de cartiere s-a anunţat data corectă, s-a greşit doar pe site şi în ziar (n.r. «Curierul de Iaşi»)”, a explicat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Nu se ştie nimic de premii

Viceprimarul Romeo Olteanu nu a putut preciza nimic despre programul celor două turnee derulate din bani publici. „Eu doar le-am dat bani, dar nu ştiu mai multe”, a spus edilul. Deşi până la începerea competiţiilor mai este doar o zi, încă nu se ştie exact dacă zonele de desfăşurare a evenimentelor sportive vor fi respectate sau ce premii vor fi puse în joc.

„Premiile le vom discuta astăzi cu şefii, că nu pot face aşa de capul meu”, a afirmat Cilibiu. Teoretic, meciurile de calificare sunt programate în Păcurari, pe Espanada Mimoza, în Nicolina, în parcul din această zonă, în Alexandru cel Bun, în Piaţa Voievozilor, în Copou, în Parcul Expoziţiei, dar şi în Tătăraşi pe Esplanada Oancea. „În Tătăraşi cred că vom căuta o altă locaţie pentru meciuri deoarece acolo sunt nişte probleme”, a precizat ieri şeful Biroului Cultură, Sport, Culte şi ONG.

Turneele sunt programate până duminică

Meciurile de calificare din cadrul ambelor turnee sunt programate de pe 16 iunie, în fiecare zi de la 16.00 la 20.00, mai puţin sâmbătă şi duminică, când competiţia se va desfăşura în cursul dimineţii. Finalele se vor disputa pe 21 iunie, pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Înscrierile se pot face la centrele de cartier sau în zonele în care sunt programate meciurile, cu jumătate de oră înainte. Turneul de fotbal cu piciorul este la prima ediţie, iar echipele vor fi formate dintr-un copil şi un adult.

Programul competiţiilor

Marţi, 16.06.2009, orele 16.00-20.00, Esplanada Oancea, Tătăraşi
Miercuri, 17.06.2009, orele 16.00-20.00, Esplanada Mimoza, Păcurari
Joi, 18.06.2009, orele 16.00-20.00, Esplanada Nicolina
Vineri, 19.06.2009, orele16.00-20.00, Piaţa Voievozilor, cartier Alexandru cel Bun
Sâmbătă, 20.06.2009, orele 10.00-14.00, Parcul Expoziţiei, Copou
Duminică, 21.06.2009, orele 09.00-14.00, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfant, finalele

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite