Iaşi: Bal cu draci, îngeri, cavaleri şi fantome (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngerul a făcut un pact cu diavolul la Balul Francofoniei
Îngerul a făcut un pact cu diavolul la Balul Francofoniei

Sute de ieşeni s-au costumat haios pentru a face senzaţie la cea de-a VII-a ediţie a Balului Francofoniei organizat de Centrul Cultural Francez.

Ieşenii amatori de costume şi de distracţie s-au întâlnit aseară în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea  „Al. I. Cuza“ la Balul Francofoniei, organizat de Centrul Cultural Francez (CCF). În sala de obicei sobră au răsunat melodii franţuzeşti, latino, dar şi piese tradiţionale româneşti.

image

Primele zâne, cărora nu le lipseau nici bagheta fermecată, nici aripile, şi-au făcut apariţia încă de la ora 19.00. În mai puţin de o oră petrecerea era deja în toi. Sute de studenţi costumaţi în personaje de basm, în doctori, poliţişti, cavaleri, draci şi îngeri au dansat cu partenerii lor.

Cele mai curajoase cupluri s-au înscris la concursul dedicat perechilor reuşite, costumate inedit, în speranţa că vor câştiga premiul cel mare, o noapte la pensiune.

image

Costumele haioase au fost premiate
„Ediţia de anul acesta a ieşit chiar mai bine decât cea de anul trecut. Mă bucur că au venit mulţi tineri şi că se vede că şi-au pregătit din timp costumele pentru acest eveniment“, a spus Maria Apetrei, unul dintre coordonatorii evenimentului. De acord cu ea a fost şi Andreea Creţu, pe care oricine ar fi confundat-o uşor cu o Cenuşăreasă transformată pentru noaptea balului. „Am fost şi anul trecut, dar acum a venit mai multă lume şi e mai mare distracţia. Am văzut şi costume foarte interesante“, a spus studenta.

image

Cei care nu au venit însoţiţi, dar care şi-au făcut „temele“ pentru bal au putut participa şi ei la competiţii. „Sunt mai multe categorii de concursuri cu premii. Cel mai creativ costum, cel mai haios şi cel mai reprezentativ primesc premii. Alegem şi prinţul şi prinţesa balului, care nu trebuie neapărat să fi venit împreună şi nici să se înscrie la concurs“, a explicat Maria Apetrei.

image

Nu puţini au fost cei care şi-au uitat şi costumul şi masca acasă, dar pentru ei voluntarii CCF au fost pregătiţi: la intrare, zeci de măşti realizate manual puteau fi cumpărate pentru 3 sau 10 lei. Chiar şi aşa, cu toţii s-au distrat fără să le pese de cursurile de astăzi sau de costumele vecinilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite