Iaşi: Baia turcească devine scenă de teatru neconvenţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Baia turcească devine scenă de teatru neconvenţional
Iaşi: Baia turcească devine scenă de teatru neconvenţional

Aici se va juca în această seară spectacolul „4x4“, care prezintă angoasele individului în societatea contemporană.

Citeşte şi:

Atracţiile neştiute ale Iaşiului

Cele patru scene vor fi jucate de actori în patru camere diferite, iar spectatorii se vor plimba dintr-o încăpere în alta pentru a vedea toată piesa.

„4x4“ este pusă în scenă pentru a doua oară la Iaşi de către compania FAPT şi Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală, care a organizat spectacole şi anul trecut în acelaşi cadru inedit. Regizorul Alexandra Badea le propune spectatorilor să urmărească pas cu pas relaţia complicată dintre individ şi societate, modul cum se raportează omul contemporan la ceilalţi şi cum reacţionează acesta la presiunile exercitate de societate asupra sa.

„Toată acţiunea se petrece în patru camere ale băii, unde este interpretat fiecare act al spectacolului, de aici şi numele piesei. Spectatorii sunt împărţiţi în patru grupuri care urmează patru trasee pentru a urmări piesa. Nu există o scenă propriu-zisă, ceea ce face ca privitorii să fie mai aproape de actori“, explică Florin Caracala, asistent de regie.

Noi reprezentaţii în luna octombrie

Biletul de intrare costă 12 lei şi poate fi cumpărat de la Baia turcească cu 60 de minute înainte de începerea spectacolului. Piesa mai este programată la Baia turcească în luna octombrie, când „4x4“ se va juca în fiecare săptămână. Din distribuţie fac parte actorii Radu Ghilaş, Ana Hegyi, Cristina Bodnărescu, Denisa Pîrţac, Vlad Baba, Cristina Florea, Florin Caracala şi Cristian Ungureanu Chelaru, iar regia este semnată de Alexandra Badea, apreciată peste hotare pentru piesele sale.

„Locaţia am ales-o şi pentru a scoate în evidenţă valoarea istorică a monumentului Baia turcească. Micro stagiunea este programată în luna octombrie întrucât acolo nu sunt utilităţi şi nu putem juca pentru foarte mult timp spectacolul fiindcă se face frig“, spune Carmen Grădeanu, reprezentanta companiei Fapt. Organizatorii evenimentului promit că vor reveni şi anul viitor la Iaşi cu „4x4“ pentru cei care vor dori să revadă drama neconvenţională.

Se reiau spectacolele la Naţional şi Ateneu

Actorii de la Ateneul Tătăraşi vor juca „Love4all“ la 30 septembrie. Artiştii vor mai pune în scenă „Unde sunt zăpezile de altădată“, „În container“ şi „Fast Forward“. Teatrul „Vasile Alecsandri“ va deschide stagiunea la 25 septembrie, când este programat „Oameni de nimic“, cu Petru Ciubotaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite