Iaşi: Profesorii şi elevii s-au adunat la masa rotundă pentru a discuta problema Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Profesorii şi elevii s-au adunat la masa rotundă pentru a discuta problema Bacalaureatului
Iaşi: Profesorii şi elevii s-au adunat la masa rotundă pentru a discuta problema Bacalaureatului

Schimbările care s-au efectuat constant în sistemul de învăţământ românesc şi modul cum acestea se reflectă asupra elevilor au fost dezbătute aseară la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi. Evenimentul a fost organizat de revista „Click! pentru femei“.

Pe lângă viitorii absolvenţi, la iniţiativa publicaţiei „Click! pentru femei“ au mai participat cadre didactice şi părinţi. „De-a lungul unei campanii care va ajunge în cinci mari oraşe din ţară, ne-am propus să vedem ce soluţii putem găsi la problema cauzată de cele peste 140 de schimbări aduse în ultimii 12 ani procesului didactic românesc“, a declarat Cătălina Alberti, redactor „Click! pentru femei“.


Una dintre concluziile trase de participanţii la dezbatere este că elevii sunt derutaţi de schimbările aduse examenului de bacalaureat. „Copiii sunt setaţi pe un anumit tip de examen, iar când ajung în anul terminal trebuie să se adapteze forţat unui sistem nou. Elevii şi profesorii sunt supuşi unui stres suplimentar“, a declarat Maria Buzescu, psihopedagog. „Un sistem de învăţământ corect nu ar trebui să aibă nicio schimbare, astfel încât părinţii să ştie ce îi aşteaptă pe copiii lor încă din clasa I. În schimb, noi nu ştim ce va fi mâine în Educaţie“, a precizat Laviniu Lăcustă, din partea Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.


Una dintre problemele invocate de elevi a fost cea a învăţământului universitar de masă. „Am ajuns ca un absolvent de liceu cu notă peste 9 să fie tratat la fel ca un elev de nota 7, dacă cel de-al doilea îşi plăteşte studiile. Astfel, oricine poate avea o diplomă de licenţă în ziua de azi“, a spus unul dintre elevii prezenţi la dezbatere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite