Bac-ul, probă imposibilă la şcoala din Holboca. Doi ani la rând, niciun promovat. Directorul: „Anul viitor va fi mai bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar Holboca nu a reuşit nici la sesiunea din toamnă să aibă măcar un elev care să ia notă de trecere. Unitatea de învăţământ a avut promovabilitate zero şi la sesiunea din vară, dar şi la examenul din anul anterior.

La nivelul judeţului Iaşi există patru unităţi de învăţământ unde niciun candidat înscris la sesiunea a doua de examen nu a reuşit să promoveze.

Cei doi elevi înscrişi la proba de toamnă a examenului de Bacalaureat de la Colegiul Naţional au fost picaţi, la fel şi cei 4 elevi de la Colegiul „Richard Wurmbrand", cei 69 de candidaţi de la Grupul Şcolar „Dumitru Mangeron", dar şi cei 14 candidaţi de la Grupul Şcolar Holboca.

La ultima instituţie de învăţământ, situaţia pare să fi devenit o obişnuinţă. În 2008, doar 2 candidaţi au reuşit să ia notă de trecere, iar anul trecut şi la sesiunea de vară din acest an promovabilitatea a fost 0%.

Topul liceelor din Iaşi cu promovabilitatea cea mai mare la Bac-ul de toamnă UPDATE

UPDATE Dezastru la cea de-a doua sesiune de Bac. Doar 26 din 310 candidaţi au promovat la un liceu din Iaşi FOTOGALERIE

UPDATE Candidat la Bac-ul de toamnă: „Am la mine surse de inspiraţie“ FOTO

Aşa se face că la sesiunea din vară, la Grupul Şcolar Agricol Holboca niciunul din cei 37 de candidaţi nu au luat Bac-ul. Norocul i-a ocolit şi la sesiunea de toamnă, când în dreptul tuturor celor 14 candidaţi înscrişi scria „Respins".

Candidaţii ieşeni care au promovat Bac-ul de toamnă au sărbătorit succesul cu bere

Iaşi: Director „corigent“ la Bac: „Carte cu linguriţa nu putem băga în elevi“. Vezi aici explicaţiile oferite de şefii şcolilor cu promovabilitate zero

În ciuda rezultatelor dezastruoase, conducerea şcolii este optimistă şi speră ca anul viitor să crească calitatea elevilor.

„N-au fost mulţi candidaţi la această sesiune, dar bineînţeles că rezultatele ne dezamăgesc. Copiii de la şcoala noastră ştiu o meserie, noi suntem liceu de specialitate. Poate unii au crezut că o să poată copia, dar camerele i-a forţat să se folosească doar de cei au în căpşor. Anul viitor sunt sigur că se vor schimba rezultatele, o să se insiste mai mult la obiectele de examen şi au şi experienţa de anul acesta", spune Constantin Rotariu, directorul Grupului Şcolar Agricol Holboca.

Promovabilitatea la nivelul judeţului Iaşi la sesiunea de toamnă este de 18,84%.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite