BAC-ul se ţine cu „spărgătorii de grevă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia probă de bacalaureat de astăzi se ţine cu profesori din mediul rural. La Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi" niciunul dintre cei 64 de profesori ai şcolii nu s-a prezentat la examen.

Aici, BAC-ul este asigurat doar de profesori din comunele Holboca, Ţuţora şi Ţibana, iar din comisia de supraveghere fac parte contabilul, casierul şi pedagogul şcolii. Liderul de sindicat al şcolii este foc şi pară pe colegii de breaslă. „I-a tentat cu banii pe care îi oferă. Sunt nişte spărgători de grevă, am pus un afiş cu asta, dar ni l-au rupt. Nouă ni s-a spus că nu au bani ca să ne plătească, dar au scos bani ca să rezolve situaţia", spune Mihai Gheorghiu, liderul de sindicat al şcolii.

Acesta susţine şi că s-a încălcat regulamentul examenului. O profesoară din judeţ, mama unui elev din clasa a XII-a face parte din comisie. „Nu are voie să păşească în nicio comisie. În mod normal trebuie să dai declaraţii pe propria răspundere că nu ai nicio rudă care susţine BAC-ul. Azi nu s-a mai ţinut cont. Femeia a intrat liniştită", a mai spus Gheorghiu.

Citeşte şi:

Angajaţii de la Spitalul „Sf. Ioan“: „Jos Guvernul democrat c-aţi făcut din ţară praf!“

Protest inedit la Iaşi: Poliţiştii predau pixurile şi carneţelele

Cea mai zgomotoasă grevă din Iaşi: ambulanţierii au pornit sirenele în semn de protest faţă de reducerea salariilor

Unii elevi au aflat în ultimul moment că astăzi se susţine BAC-ul. „Am venit pe ultima sută de metri la liceu. Am auzit de dimineaţă la radio că se ţine examenul. Ieri nu se ştia nimic sigur, doar se vehicula că vor veni profesori de la ţară", spune Camelia Prisacaru, mama unui elev de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite