Iaşi: E mai bună noua formulă de BAC?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: E mai bună noua formulă de BAC?
Iaşi: E mai bună noua formulă de BAC?

140 de modificări a suferit legea învăţământului în ultimii 12 ani, iar multe dintre ele s-au realizat chiar pe ultima sută de metri, înainte de examene importante. Revista „Click! pentru

140 de modificări a suferit legea învăţământului în ultimii 12 ani, iar multe dintre ele s-au realizat chiar pe ultima sută de metri, înainte de examene importante. Revista „Click! pentru femei” dă startul unei campanii fără precedent şi te invită la discuţii.


Elevii din clasa a XII-a au aflat de curând că s-a schimbat forma de evaluare pentru bacalaureat. Ei vor susţine examene în timpul anului şcolar la limba română, la o limbă străină şi la competenţele de utilizare a calculatorului, urmând să primească atestate la aceste materii.


Rezultatele nu vor fi exprimate prin note sau prin calificative, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă. Fără susţinerea acestor teste, elevii nu vor putea da probele scrise la finalul clasei a XII-a. Examenul propiu-zis de bacalaureat va consta în trei probe: limba română, matematică sau istorie şi o materie la alegere în funcţie de specializare. Sunt aceste măsuri de natură să uşureze situaţia elevilor? Vor fi astfel mai puţine probleme la bacalaureat? Despre asta şi despre multe alte subiecte fierbinţi legate de şcoală te invităm să discutăm faţă în faţă.


Caravana revistei „Click! pentru femei“ se opreşte joi, 8 octombrie, la ora 17.00, la Colegiul „Costache Negruzzi“ din Iaşi. Părinţii, profesorii şi elevii interesaţi sunt aşteptaţi să-şi spună părerea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite