Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă a fost trimisă în judecată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lileana Cremeniţchi a fost trimisă astăzi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi pentru trafic de influenţă

Ora 14.43 Avocata  Lileana Cremeniţchi şi omul de afaceri Gheorghe Apopi vor rămâne după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins cererile de liberare sub control judiciar formulate de cei doi.

Ora 13.30 Alături de ea au fost acuzaţi şi omul de afaceri Gheorghe Apopi, angajatul său Nicolae Hogaş şi directorul Dragoş Dascălu. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Iaşi.

Procurorii susţin că la data de 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apopi 15.000 euro  pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil.

„O hotărâre favorabilă în acest proces ar fi avut drept consecinţă câştigarea de către asocierea de firme reprezentată de inculpaţii Apopi Gheorghe, Hogaş Nicolae şi Dascălu Dragoş Ionuţ a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile.În aceeaşi zi, inculpata Cremeniţchi Lilieana a primit de la inculpaţii Hogaş Nicolae şi Dascălu Dragoş Ionuţ un avans de 30.000 lei din suma pretinsă, confirmând ulterior inculpatului Apopi Gheorghe primirea banilor", se precizează într-un comunicat al DNA.

Pe 7 septembrie procurorii DNA Iaşi i-au reţinut pe cei patru pentru 29 de zile, dar Curtea de Apel Iaşi a hotărât să-i pună în libertate.

Însă pe 23 septembrie 2010 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a hotărât arestarea avocatei Lileana Cremeniţchi şi a omului de Afecri Gheorghe Apoipi pentru 29 de zile.

Cei doi au solicitat  liberarea sub control judiciar, iar în cursul zilei de astăzi magistraţii Curţii de Apel Iaşi vor decide dacă le vor admite cererea.

Citeşte şi:

Iaşi: Dovezi şoc în dosarul Cremeniţchi

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Iaşi: Contractul de 6 milioane de euro pentru care avocata Cremeniţchi ar fi făcut trafic de influenţă nu a fost câştigat (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite