Iaşi: Avem o tabelă de lux la stadion. Ce facem cu ea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua instalaţie care va afişa scorul la meciurile Politehnicii Iaşi a sosit în Copou, dar nu poate fi folosită. Edilii recunosc este treaba Primăriei să facă pilonii de susţinere ai tabelei, dar nu ştiu când vor începe lucrările.

Chiar dacă Politehnica Iaşi va juca sezonul viitor la matineul Ligii 2, scorurile din meciurile cu echipe gen Săgeata Stejaru şi Dunărea Giurgiu vor fi afişate în Copou pe o modernă tabelă de marcaj, pe care municipalitatea a cheltuit nu mai puţin de 500.000 de lei din banii ieşenilor.

Instalaţia se află la stadion încă de săptămâna trecută, dar tehnicienii de la firma AEM Timişoara nu pot face decât probe video pentru că structura care ar trebui să susţină tabela nu este de găsit.

„Nouă ni s-a spus că atunci când vom livra tabela vom avea şi pe ce să o punem ca să ne ducem treaba la capăt. Deşi am fost chemaţi la Iaşi săptămâna trecută nu am văzut nici măcar o fundaţie. După ce ne vom asigura că aparatura este în stare de funcţionare, vom pleca la alte comenzi din ţară şi vom aştepta să fim chemaţi când Primăria va avea gata pilonii de susţinere", a explicat unul dintre angajaţii AEM Timişoara.

Reprezentanţii municipalităţii recunosc că era sarcina lor să construiască structura de susţinere, dar nu au idee când aceasta va deveni realitate. „Tabela trebuie să fie funcţională la nouă zile după ce va fi turnată fundaţia. Vă vom anunţa când vom începe aceste lucrări", a declarat Mihai Chirica, director tehnic în cadrul Primăriei Iaşi.

Reprezentanţii municipalităţii ieşene şi-au arătat intenţia de a dota stadionul din Copou cu o tabelă modernă de marcaj după ce s-a anunţat că arena „Emil Alexandrescu" va găzdui finala Cupei României la fotbal de pe 26 mai 2010.

Din cauză că acest lucru nu s-a întâmplat, Federaţia Română de Fotbal a trebuit să aducă la Iaşi un ecran pe post de tabelă, ce a fost amplasat în aşa fel încât să mascheze turnul din beton unde se afişa scorul.

Până să ajungă noua tabelă la Iaşi, clubul fanion a capitalei Moldovei a reuşit să retrogradeze în Liga 2, dar va avea una din cele mai moderne tabele electronice din ţară, mai mare decât tabelele de la Timişoara şi Vaslui.

image

Interiorul tabelei de marcaj din Copou

„Estimez că suprafaţa noii tabele este pe la 38 de metri pătraţi", a spus Mihai Chirica. În realitate, cele aproape 200.000 de leduri se întind pe o suprafaţă totală de 48 de metri pătraţi.

Spre comparaţie, stadionul Unirii Urziceni beneficiază de o tabelă a cărei becuri pot afişa doar scorul, însă echipa ialomiţeană este campioana României de acum un sezon şi sezonul acesta a fost la un pas să se califice în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite