Avanpremiera Revoluţiei la Iaşi, marcată prin protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Primăriei vor organiza astăzi o dezbatere pentru ca Iaşiul să fie recunoscut drept „Oraş iniţiator al Revoluţiei“. În acelaşi timp, peste 200 de persoane vor protesta pe 14 decembrie, atunci se aniversează 22 de ani de la începutul Revoluţiei la Iaşi şi când se comemorează eroii Revoluţiei.

Organizaţia „Forumul asociaţiilor pentru transparenţă în administraţie" (FAPTA) va organiza de la ora 16.00 o adunare publică în jurul statuii din Piaţa Unirii.

Cum a eşuat Revoluţia la Iaşi

„Adunarea publică organizată de FAPTA la care vor participa cam 200 de persoane are ca scop aniversarea a 22 de ani de la începerea Revoluţiei şi dezbaterea numeroaselor probleme de interes public pentru ieşeni", a spus Sorin Bălănescu, preşedintele FAPTA. Şefii din Primărie au aprobat deja solicitarea organizaţiei nonguvernamentale.

Avanpremiera Revoluţiei, la Iaşi

Pe 22 decembrie, ieşenii sărbătoresc Victoria Revoluţiei. Manifestările sunt organizate în faţa Palatului Culturii, la monumentul „Crucea Eroilor Neamului". Ceremonialul este deschis de intonarea imnului naţional al României, urmat de alocuţiunile edililor. Ieşenii participă şi la oficierea serviciului religios, depunerea de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite