Iaşi: Autobuzele închiriate din Olanda au ajuns în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 mijloace de transport fabricate în anii `90 au fost parcate în garajul RATP sâmbătă, alte două autobuze urmează să fie aduse în municipiu

Maşinile „second-hand” închiriate din Olanda de Regia Autonomă de Transport Public (RATP) vor ieşi la stradă din această săptămână. Din cele 20 de autobuze închiriate cu 90.000 de euro pentru jumătate de an au ajuns în garajul din Tudor Vladimirescu doar 18. „Două dintre acestea s-au stricat pe drum şi au rămas în Germania,vor fi reparate şi în următoarele câteva zile vor ajunge şi acestea la Iaşi”, a afirmat Adrian Nedelcu, şef de secţie RATP. Reprezentanţii regiei de transport au menţionat că după ce vor fi spălate şi verificate, autobuzele vor fi scoase pe traseele decise de municipalitate.

Ieşenii vor putea testa autobuzele second hand închiriate de la o firmă din Olanda după ce vor fi deschise şantierele de modernizare a şinei de tramvai de pe Cuza Vodă. „Autobuzele au ajuns pe rând sâmbătă. Au fost trimişi şoferi de-ai noştri. În principiu, le vom scoate din garaj după ce încep lucrările de pe Cuza Vodă, dar dacă este nevoie le vom folosi mai devreme”, a precizat Maricel Ghercă, directorul RATP. Reprezentanţii regiei au afirmat că două autobuze din cele 20 închiriate au avut probleme şi vor fi aduse în perioada următoare.

Pentru fiecare autobuz care va sta la Iaşi şase luni, municipalitatea va achita 4.500 de euro, iar alţi 400 de euro au fost alocaţi pentru aducerea mijloacelor de transport la Iaşi. Firma care s-a oferit să închirieze autobuzele este Shans Tour Limited, care a oferit 20 de autobuze Van Hool A 500, cu o capacitate de 100 de locuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite