Iaşi: SPORT: Aur pentru boxul ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: SPORT: Aur pentru boxul ieşean
Iaşi: SPORT: Aur pentru boxul ieşean

Traian Lupu (64 kg) şi Benone Marcu (48 kg) au devenit campioni naţionali

Anul competiţional 2009 se dovedeşte a fi unul de excepţie pentru Traian Lupu, boxer în cadrul categoriei 64 kilograme. În luna februarie, pugilistul ieşean a câştigat Cupa României chiar la el acasă. Forma bună pe care o traversează Lupu a fost confirmată şi aseară, la Arad, unde boxerul legitimat la CSM-Gladiatorul Iaşi a câştigat şi finala Campionatului Naţional de seniori, învingându-l în finală pe cunoscutul Ionuţ Gheorghe (Farul Constanţa), scor 8-5.

Lupu se pregăteşte de Mondiale

Cei doi s-au mai întâlnit luna trecută şi la Bucureşti, unde a avut loc trialul pentru stabilirea lotului care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Milano, în Italia (31 august – 12 septembrie). Lupu şi-a învins şi atunci rivalul şi a devenit singurul boxer ieşean care va participa la Mondiale.

După numai două zile libere, Traian Lupu se va alătura lotului naţional la Snagov, urmând ca pe 16 august să plece într-un stagiu de pregătire în Franţa. „Faptul că l-am învins din nou pe Ionuţ Gheorghe îmi confirmă încă o dată că merit să particip la Mondiale, această competiţie fiind cea mai importantă pentru mine din acest sezon. Obiectivul meu este să mă întorc de la Milano neapărat cu o medalie. Personal, îmi doresc să fie cea de aur", a declarat Traian Lupu.

Competiţia de la Arad a oferit prilejul unei revanşe şi pentru Benone Marcu (48 kilograme). Sportivul legitimat la CFR-CSŞ Unirea Iaşi l-a învins în finală pe Marius Hondaru (Metrorex Bucureşti), pugilist în faţa căruia a pierdut atât finala Campionatelor Naţionale din 2008, cât şi finala Cupei României din 2009, ambele concursuri desfăşurându-se la Iaşi. De această dată, Marcu l-a învins pe Hondaru graţie numărului mai mare de lovituri aplicate adversarului.

Bronz pentru Nistor

Un alt boxer ieşean medaliat la Campionatele Naţionale de la Arad a fost Mihai Nistor, dublu legitimat la Nicolina Iaşi – Dinamo Bucureşti. Nistor a fost medaliat cu bronz după ce a pierdut în semifinale în faţa galonatului Petrişor Gănănău (Pandurii Târgu Jiu).

Tragedia lui Benone Marcu

În ciuda medaliei de aur câştigate, ziua de sâmbătă, 1 august, a fost una deosebit de tristă pentru Benone Marcu. Imediat după ceremonia de premiere, noul campion naţional la categoria 64 de kilograme a fost anunţat că tatăl său a decedat în cursul aceleiaşi zile. „Nu pot să vă spun decât atât, în ziua când Benone a ieşit campion naţional, tatăl său a murit!" a declarat, cu lacrimi în ochi, Nicu Brânzei, antrenorul lui Benone la clubul ieşean. „Promit să-i acordăm tot sprijnul de care are nevoie", a spus Radu Pipa, preşedintele CS CFR Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite