Au câştigat despăgubiri de zece ori mai mari pentru un teren din zona Aeroportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru ieşeni au obţinut în instanţă 188.598 de lei pentru o bucată de teren din apropierea Aeroportului. Unsprăzecefamilii care au pământ în acea zonă au rămas fără el după ce au fost expropiate pentru a se realiza modernizarea aerogării.

Tribunalul Iaşi a decis, pe 24 ianuarie, să anuleze în parte trei hotărâri a Conisliului Judeţean şi a dispus ca Elena şi Gicu Dumitrache, Costică şi Cristina Dumitrache să primească 188.598 de lei despăgubiri. Decizia instanaţei nu este însă definitivă.

Cei patru ieşeni au dat în judecată, anul trecut, Consiliul Judeţean Iaşi după ce s-a stabilit că trebuiau să primească doar 19.081de lei pentru 1.281 de teren. Elena şi Gicu Dumitrache, Costică şi Cristina Dumitrache au solicitat în instanţă 398.510 lei despăgubiri. Aceştia au susţinut, în plângerea adresată judecătorilor că pe teren erau pomi fructiferi şi viţă de vie, iar acesta a fost subevaluat. „Plantaţia a fost edificată şi întreţinută exclusiv prin munca şi efortul financiar considerabil al subsemnaţilor. În plus, pe teren se află 10 butuci de viţă-de-vie, aflaţi pe rod. Totodată, ca urmare a dezmembrării suprafeţei de 1.281 mp din trupul de proprietate de 5.000 mp şi a trecerii acestuia în patrimoniul public, este afectat de distrugere certă şi gardul ridicat de noi pentru împrejmuirea proprietăţii, pe o lungime de circa 105 metri", sau susţinut ieşenii în plângerea adresată Tribunalului.

Citiţi şi:

Exproprierile la Aeroportul Iaşi au fost parafate. Niciun proprietar nu acceptă despăgubirile de 3,4 milioane de lei

Instanţa a dispus ieri ca ieşenii să primească despăgubiri de aproape 10 ori mai mari decât cele oferite de Consiliul Judeţean. Reprezentanţii instituţiei susţin că vor ataca sentinţa. „Administraţia judeţeană nu a primit încă decizia instanţei, însă dacă aceasta va fi nefavorabilă va uza de toate căile de atac legale pentru a menţine hotărârile date de Consiliul Judeţean", a declarat spus Sebastian Tătăru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Pentru modernizarea aerogării din Iaşi şefii judeţului au decis exproprierea unei suprafeţe de 40.716 metri pătraţi de teren. Niciunul din cei 11 proprietari nu a fost de acord cu sumele acordate de CJ, care se ridică la 3,4 milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite