Atenţie cum consumaţi carnea de miel în zilele de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii recomandă să nu faceţi exces de carne de miel în această perioadă întrucât vă puteţi intoxica. Medicii spun că cea mai periculoasă este carnea mieilor cu o greutate mai mică de 10 kilograme.

Medicii le recomandă ieşenilor să nu mănânce carne de miel în exces în zilele de Paşte pentru că riscă să aibă probleme medicale. Cea mai dăunătoare pentru organism este carnea mieilor care au o greutate mai mică de 10 kilograme sau sub 9 săptămâni.

Specialiştii spun că acest tip de carne este dificil de digerat, iar cei care suferă de boli gastro-intestinale şi hepatorenale ar fi bine să nu consume carne de miel.

Află aici care sunt preţurile la carnea de miel şi unde se vinde la Iaşi

Poftiţi la miei! Pieţele din Iaşi se pregătesc de Paşte

Ideal ar fi ca gospodinele să asocieze legume, verdeaţă şi orez la carnea de miel pentru a se feri de constipaţie.

Târg special de Paşte la Biserica Toma Cozma din Iaşi, cu stână în aer liber şi produse bio

„Recomandăm carnea de miel înăbuşită sau preparată pe grătar, evitându-se pe cât posibil prăjelile. Ar fi bine ca preparatele să conţină cât mai multe legume deoarece carnea nu conţine fibre, iar legumele vă vor ajuta să preveniţi problemele legate de constipaţie. Evitaţi asocierea cărnii de miel cu pâine, mămăligă sau paste", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite