Atenţie, studenţi! Notele din facultate nu contează pentru admiterea la masterat la Agronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Admitere (Foto Arhivă)
Admitere (Foto Arhivă)

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" Iaşi (USAMV) sunt 645 de locuri la masterat, dintre care 375 cu finanţare de la buget. Admiterea se face în perioada 16-25 iulie, iar din acest an candidaţilor li se va calcula media exclusiv pe rezultatele obţinute la licenţă.

Începând din acest an, admiterea la masteratele din cadrul Universităţii de Agronomie din Iaşi se va strict pe nota obţinută la susţinerea tezei de licenţă, media anilor de facultate nemaiavând nicio relevanţă.

La USAMV sunt 645 de locuri la masterate, iar dintre acestea 375 sunt cu finanţare de la buget. Înscrierea se face în perioada 16-25 iulie.

Oferta pentru admitere la universităţile din Iaşi

Notele din liceu nu mai contează la înscrierea la facultate. Vezi cum se dă admiterea la universităţile ieşene

„Admiterea candidaţilor la masterat, la toate specializările, se face fără probe de examen, criteriul de departajare fiind media examenului de licenţă", se arată în Metodologia desfăşurării admiterii la USAMV.

Admitere cu surprize la Universitatea Agronomică din Iaşi

La Facultatea de Agricultură, pentru cele nouă masterate sunt distribuite 305 locuri, dintre care 148 sunt cu finanţare de la buget: Expertiza şi evaluarea fondului funciar (30 de locuri), Producerea de sămânţă şi material de plantat (30 de locuri), Tehnologii alternative în agricultură (50 de locuri), Tehnologii agricole moderne (30 de locuri), Management în agricultură (50 de locuri), Administrarea afacerilor agricole (30 de locuri), Management în alimentaţie publică şi agroturism (30 de locuri), Expertiză pe filiera produselor agricole (25 de locuri), Conservarea şi utilizarea resurselor genetice vegetale (30 de locuri).

Facultatea de Horticultură are 170 de locuri, din care 116 cu finanţare de la buget, repartizate astfel: Producerea seminţelor şi materialului săditor horticol (50 de locuri), Protecţia plantelor (30 de locuri), Tehnologia şi controlul calităţii băuturilor (30 de locuri), Horticulturtă ecologică (30 de locuri), Amenajări peisagistice urbane şi teritoriale (30 de locuri).

În cadrul Facultăţii de Zootehnie sunt 170 locuri (111 fără taxă) la cinci specializări: Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor cu 30 de locuri, Managementul producţiilor animale cu 50 de locuri, Reproducţie şi ameliorare genetică unde sunt 30 de locuri, Nutriţia şi alimentaţia animalelor cu 30 de locuri şi Managementul exploataţiilor în acvacultură cu 30 de locuri.

Universitatea mai are alocate 15 locuri subvenţionate de la buget pentru tinerii din Republica Moldova, din care două sunt cu bursă.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite