Atenţie, cade tencuiala de pe Palatul Culturii! Copiii riscă să fie răniţi în timp ce se joacă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul dimineţii, mai multe bucăţi de tencuială s-au desprins de pe clădirea Palatului Culturii din cauza lucrărilor de renovare. Părinţii care se aflau împreună cu cei mici în zonă  au tras o sperietură groaznică atunci când au văzut pericolul la care sunt expuşi. Reprezentanţii de la Palatul Culturii susţin că şi-au luat toate măsurile de prevenire a pericolului.

Mai mulţi părinţi care şi-au adus copiii să se joace în zona Palatului Culturii au tras o sperietură de proporţii când au observat bucăţi de tencuială desprinse de pe clădire şi căzute pe asfalt.

image

Aceştia acuză că oricând copiii pot fi loviţi şi cer ca cei responsabili de lucrările de renovare a monumentului să extindă zona de restricţie.

image

„Dacă Palatul Culturii este în revoare ar trebui închisă toată zona de acolo. Ei au împrejmuit, dar nu au luat în calcul faptul că tencuiala nu care perpendicular pe pământ, cade oblic şi astfel trebuie protejată o suprafaţă mai mare. Din moment ce este în renovare închide-l complet! Noi venim la Palat pentru că peisajul este frumos, dar este un real pericol“, spune Alin Neacşu, aflat cu copilul la plimbare. 

image

De cealaltă parte, reprezentanţii Palatului Culturii susţin că s-au luat toate măsurile de prevenire a pericolului de către constructor şi susţin că părinţii care îşi lasă copiii în preajmă sunt iresponsabili.

image

Iaşi: Palatul Culturii bate turnuleţele ţigăneşti (SONDAJ, VIDEO)

EXCLUSIV: Rămăşiţe umane găsite sub Palatul Culturii din Iaşi (FOTO)

„Sunt puse indicatoare pe care scrie clar «Pericol de cădere» sau «Intrarea oprită». Ne-am luat toate măsurile de prevenire, numai pază nu avem acolo. Nu am primit nicio reclamaţie nici de la cetăţenii care şi-au parcat maşinile acolo. Am făcut un culoar din ţevi. E culmea chiar! Cei care-şi lasă copiii să se joace prin zonă sunt părinţi iresponsabili. Eu, ca părinte, nu mi-aş lăsa copilul să se joace într-o zonă de şantier“, spune doctor Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova.

image

Palatul Culturii, restaurat la suprapreţ. Clădirea-simbol a Iaşiului înghite în plus 3,5 milioane de euro (FOTO)

În plus, reprezentanţii Palatului Culturii susţin că în viitorul apropiat vor închide întreaga esplanadă a Palatului Culturii pentru că lucrările de renovare se vor extinde.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite