Atenţie! Se prăbuşeşte Iaşiul! (UPDATE) (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până luni ieşenii nu vor mai putea circula în zona Tudor Vladimirescu - Podu Roş - Dimitrie Mangeron. Un canal vechi de aproape 100 de ani a cedat, formând un crater de proporţii în faţa Facultăţii de Construcţii de pe Splai Bahlui.

ORA 14.30 Muncitorii de pe şantier au povestit că săpau de-a lungul străzii atunci când o porţiune din stradă s-a surpat. „Noi încercam să săpam pentru a face loc unei ţevi care trebuie să facă legătura dintre cele două canale colectoare. Acum aducem la nivel strada“, a spus unul dintre muncitori.

Aceştia au mai spus că trepidaţiile maşinilor care circulau la acea oră au produs prăbuşirea străzii.

image

Craterul format are lăţimea unei benzi de circulaţie.

image

ORA 13.30: Reprezentanţii companiei ApaVital, care se ocupă de realizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de canale de sub pista de biciclişti din zona Podu Roş spun că avaria ar putea fi cauzată chiar de propriile lor utilaje.

image

„Se lucrează în acea zonă. Canalul colector s-a surpat din cauza unor utilaje grele. Este vorba desptre marginile porţiunii unde lucrăm, o parte din stradă, dar şi din malul râului“, a explicat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital.

Iaşi: „Pista ruşinii“, reloaded: Primarul construieşte o nouă pistă în cartierul Nicolina

Vezi cum se sfarmă o lucrare pe bani europeni la Iaşi (FOTOGALERIE)

Este voba despre canalul colector din zona din apropierea Podului de peste râul Bahlui. Din cauză că nu a mai fost consolidată de ani de zile, lucrarea veche de aproape 100 de ani a cedat în jurul orei 12.45.

image

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Rutiere pentru a dirija traficul, dar deja acesta a fost dat peste cap.

Reprezentanţii municipalităţii spun că ieşenii vor trebui să îndure calvarul rutelor alternative până luni dimineaţa când se va interveni pentru remedierea situaţiei.

Vom reveni cu detalii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite