Asistenta dependentă de droguri, care-şi prescria ilegal reţete, sancţionată după ce le-a făcut zile fripte colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Elena Buzdugan (45 de ani), asistenta de la secţia de Stomatologie a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi trimisă în judecată pentru că a furat parafele mai multor medici ielşeni ca să-şi prescrie medicamentele cu mialgin de care este dependent, a primit avertisment scris de la Comisia de Disciplină duipă ce colegii săi au acuzat-o de manifestări caudate.

Implicată într-un scandal medical de proporţii după ce a furat parafele medicilor ca să-şi prescrie medicamentele de care este dpeendentă, asistenta Cristina Elena Buzdugan şi-a terorizat şi colegii. Sătui de ieşirile necontrolate ale cadrului sanitar care lucrează la secţia de Stomatologie a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi, colegii au reclamat-o la conducerea spitalului.

Situaţia a fost discutată, iar membrii Comisiei de Disciplină au decis în august să o sancţioneze cu avertisment scris pentru comportamentul inadecvat.

„Este în primul rând un om bolnav, asta este atestat, am vorbit şi cu medicii de la medicina muncii. Asistenta Buzdugan avea manifestări ciudate cu colegii, care au şi reclamat-o. Le-am cerut şi celor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate un punct de vedere, să-mi comunice dacă un om cu aceste nereguli îşi poate desfăşura activitatea într-un spital, dar n-am primit un răspuns tranşant. Nu o pot da afară pentru că mă dă în judecată", spune Ioan Brliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Asistenta dependentă de droguri, care-şi prescria ilegal reţete, îşi vede liniştită de serviciu

Toată povestea a început după ce Cristina Elena Buzdugan a fost internată în 2007 în spital pentru dureri abdominale, moment în care medicii i-au prescris mai multe pastile pe bază de mialgin care se pot da doar în condiţii şi cu aprobări speciale. Problema a fost că asistenta a devenit dependentă de pastilele prescrise, iar medicii au continuat să-i elibereze reţete cu aceste medicamente deşi nu era permis.

Alarmant! Un medic ieşean şi o asistentă, judecaţi pentru prescrieri ilegale de droguri de mare risc

Medicul judecat pentru prescriere ilegală de droguri: „Tratamentul era necesar”

Printre numele doctorilor de parafa cărora s-a folosit asistenta pentru a face rost de medicamente se numără şi medicul de familie Mihaela Ştefan, medicul Cristian Gabriel Perianu cu ajutorul căruia a obţinut 105 fiole de mialgin, medicul Maricela Dubinciuc de la Secţia UPU cu ajutorul căreia a cumpărat 130 de fiole de mialgin de la Farmacia Longavit, medicul Dana Chaterina Cazacu şi a medicului Mariana Anda Păuleţ.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite