Asistent medical la târgul de joburi în străinătate: „Sunt dezamăgit. Nu mai avem şanse nici peste hotare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii, asistenţii şi rezidenţii au trecut în perioada 26-27 mai pragul Casei de Cultură a Studenţilor pentru a participa la „Cariere în Alb", târg de locuri de muncă în străinătate, cu speranţa de a se angaja.

Ieşenii care au studiat Medicina, Farmacia sau Stomatologia au mers plini de speranţă la „Cariere în Alb", târg de locuri de muncă peste hotare pentru cadrele sanitare. După ce au studiat ofertele, mulţi însă s-au declarat învinşi şi s-au resemnat că vor rămâne să muncească în ţară pe un salariu extrem de mic.

Este şi cazul lui Costică (44 de ani), de profesie asistent medical. A mers la toate standurile prezente la Casa de Cultură a Stduenţilor, însă a plecat fără speranţă spre casă.

„Ce să alegem de aici?! Toţi au spus că o să mă contacteze ei, nimic concret. Sunt cam dezamăgit şi mă tem că nu mai avem şanse nici peste hotare. Aş fi optat pentru o ţară francofonă, dar multe posturi sunt pentru Germania", spune Costică.

Joburi de minim 2.500 de euro pentru medicii ieşeni. Vezi care sunt condiţiile

Iaşi: „Belgia mă plăteşte de zece ori mai bine decât ţara noastră“

Iaşi: Fluturaş cu zero lei în loc de salariu

Neîncrezătoare este şi Alina, tot asistent medical. „Oferta este în regulă, deşi sunt cam puţin posturi. Problema este de limbă, trebuie să ai măcar nivel A2 ca să poţi să aplici", spune tânăra.

Angajatorii recunosc că una dintre problemele care le dau bătăi de cap candidaţilor este cunoaşterea limbii.

Medic la târgul de joburi în străinătate: „Ţara mea nu mă vrea! Salariile sunt inexistente“ UPDATE FOTO

Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede“

„Avem joburi pentru medici rezidenţi, studenţi în ultimul an şi medici specialişti. Cele mai căutate ramuri sunt neurologia, chirurgia, ortopedia, pediatria, psihiatria, medicina internă şi anestezia. Una din condiţii este să aibă nivelul B2 de limbă germană şi din câte am observat limba este problema. Mulţi caută kinetoterapie, stomatologie şi farmacie, dar acestea nu au căutare în Germania", spune Marcus Traian, reprezentantul unei firme de recrutare de personal medical.

Salariile sunt în schimb atractive, pornind de la 2.000 de euro, la care se adaugă sporurile şi plata unor cărţi de studiu.

Oferte de muncă au prezentat angajatori din Franţa, Anglia, Germania, Spania, Suedia, Norvegia şi Olanda.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite