Asfalt dedicat pe „şoseaua groazei“ din județul Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă de casă din Botoşani a câştigat 40,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului Iaşi-Vaslui. În urma unei proceduri de licitaţie electronică, consorţiul firmelor Tehnic Asist din Botoşani şi Topavedi din Timişoara se va ocupa de lucrări.

Cele două firme au obţinut cel mai mare punctaj în cadrul licitaţiei electronice, având o ofertă financiară de 40,5 milioane de lei. Celelalte firme, Construcţii Feroviare Iaşi şi Grup Colas, Transmir Murgeni şi Viarom Construct Bucureşti au fost depunctate din cauza ofertelor mult prea mari. Cei doi constructori desemnaţi pentru modernizarea celui mai distrus drum din judeţul Iaşi vor prelua lucrarea după ce firmele Jaop Sociedade de Empreitadas din Portugalia şi Moldotrans au renunţat la contract.


Contracte grase din bani europeni


Societatea Tehnic Asist este cunoscută drept firma de casă a administraţiei locale din Botoşani, adunând în 2009 şi 2010 lucrări în valoare de peste 30 de milioane de euro, în special din fonduri europene. Prin licitaţii cu dedicaţie, firma a obţinut contracte grase, dar a lucrat prost. Astfel, drumurile din Copălău şi Vorniceni au grave defecte de execuţie precum consolidare slabă, şanţuri insuficient de adânci şi drumuri laterale pietruite prost. A doua firmă a fost înfiinţată de două societăţi din Spania, Auxiliar de Obras VD şi Obras Publicas Y Regadios şi s-a ocupat în special de asfaltări de drumuri din Oradea sau Lugoj.

„După termenul legal de zece zile pentru depunerea contestaţiilor, vom putea semna contractul. Lucrările vor dura 24 de luni“, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi. Noii constructori vor trebui să asfalteze 28,9 kilometri pe raza comunelor ieşene Miroslava, Ciurea, Mogoşeşti, Grajduri şi Scânteia şi 8,5 kilometri pe teritoriul comunelor vasluiene Rebricea şi Vultureşti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite