Iaşi: Asasinii lui Săhleanu, după 9 ani de la crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Asasinii lui Săhleanu, după 9 ani de la crimă
Iaşi: Asasinii lui Săhleanu, după 9 ani de la crimă

Patru persoane condamnate pentru uciderea lui Virgil Săhleanu, liderul sindical de la fabrica ieşeană Tepro, mai au de stat ani buni după gratii. Fostul agent de pază Claudiu Bahnă, pedepsit cu

Patru persoane condamnate pentru uciderea lui Virgil Săhleanu, liderul sindical de la fabrica ieşeană Tepro, mai au de stat ani buni după gratii. Fostul agent de pază Claudiu Bahnă, pedepsit cu 23 de ani de închisoare pentru asasinatul de pe 7 septembrie 2000, va putea fi eliberat condiţionat abia în 2019, iar colegul său Ioan Tofan, condamnat la 25 de ani, ar putea ieşi în 2019.


Directorul firmei de pază „Protect“ din Vaslui, Cătălin Ciubotaru, care îşi execută pedeapsa de 17 ani la fel ca şi cei doi foştii subordonaţi în Penitenciarul Vaslui, va fi liber în 2012. Acesta este şi student în anul al II-lea la Universitatea „Spiru Haret“, filiala Vaslui. Fostul director de la Tepro, Victor Bălan, condamnat la 15 ani de închisoare pentru instigare la omor calificat, va fi pus în libertate după ce execută 10 ani din pedeapsă.

El a fost închis o perioadă în Penitenciarul Iaşi. Alţi trei agenţi de pază condamnaţi la câte cinci ani de închisoare au fost eliberaţi în 2007. În schimb, un tribunal din Cehia a decis ca Frantişek Priplata să nu execute cei opt ani de închisoare. Virgil Săhleanu a fost ucis în urmă cu nouă ani cu mai multe lovituri de cuţit, după ce a atras atenţia că privatizarea Tepro a fost ilegală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite