Asasina părintelui Roger vrea să se întoarcă la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Solcan
Luminiţa Solcan

Luminiţa Solcan (41de ani), care a ţinut în 2005 prima pagină a ziarelor, după ce l-a ucis pe liderul Comunităţii din Taize, vrea să revină acasă. Aceasta a cerut să fie intrenată  într-un centru specializat din România

Luminiţa Solcan a formulat o cerere de extrădare, care a fost aprobată de autorităţile franceze şi a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.Magistraţii vor decide pe 9 iunie dacă vor admite cererea ieşencei. Dacă aceasta va ajunge în ţară ar putea fi internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă „Pădureni-Grajduri"

Luminiţa Solcan l-a înjunghiat pe  16 august 2005 pe părintele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taize. Preotul a murit, iar românca a fost imobilizată de către martori.Luminiţa Solcan a fost internată în centrul din Chartreuse, după ce s-a stabilit că avea o serie de afecţiuni psihice.

Citiţi şi:

Ieşeanca Luminiţa Solcan, cea care l-a ucis pe preotul francez Roger, a fost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit

La sfârşitul lunii martie ieşeanca a fost înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit în centrul specializat Chartreuse din Dijon. Agresoarea a fost tocmai colega ei de cameră în vârstă de 37 de ani, care era internată în centru de o săptămână, la cerere.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite