Apărătorii Cordunenilor acuză magistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Ştefan, avocata lui Bogdan Tofan (fost Corduneanu) şi a lui Iulian Bogdan, a făcut plângere împotriva judecătorului care a decis în ianuarie să-i aresteze pe membrii clanului interlop. Aceasta susţine că au fost trimişi după gratii pentru o infracţiune pe care n-au comis-o.

„Am făcut o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru abuz în serviciu. Asta pentru că magistratul care a decis arestarea clienţilor mei nu a cunoscut dosarul şi a dat mandat pentru alte infracţiuni decât cele pentru care erau cercetaţi inculpaţii. Am recuzat şi toţi procurorii DIICOT Iaşi“, a declarat Mariana Ştefan.


Obiecţiile avocaţilor continuă. „Referatul este copiat din ultima încheiere a judecătorului, cu tot cu virgulă şi greşeli de tehnoredactare. Voi susţine acest lucru în faţa instanţei şi voi exemplifica cu înscrisurile aferente“, a declarat Marius Striblea, avocatul Cordunenilor. Cei 16 membri ai reţelei au fost aduşi dimineaţă la Tribunal pentru a se judeca prelungirea măsurii de arest preventiv. Înainte de proces, între fraţii Corduneanu şi alţi inculpaţi a existat un schimb dur de replici, în care primii au lansat acuze de „turnătorie“. Magistraţii vor decide diseară dacă membrii clanului vor mai sta 30 de zile după gratii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite