Iaşi: Apa caldă şi căldura ar putea fi oprite ieşenilor cu restanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Apa caldă şi căldura ar putea fi oprite ieşenilor cu restanţe
Iaşi: Apa caldă şi căldura ar putea fi oprite ieşenilor cu restanţe

O treime din ieşenii racordaţi la sistemul termic centralizat riscă să se spele cu apă rece dacă nu-şi achită datoriile mai vechi de trei luni

Citeşte şi:

Iaşi: CET anunţă că va primi gaze naturale de mâine dimineaţă

Iaşi: Ieşenii pot da CET în judecată

Iaşi: Şefii Primăriei şi ai CET nu pot rezolva problema apei calde

Iaşi: „Ar trebui să ieşim cu furcile la ei“

Iasi: Duşuri reci din cauza incompetenţei edililor

Şefii Centralei Electrice de Termoficare (CET) au decis ca în această iarnă să sisteze serviciile către datornici. “Există riscul ca aceste asociaţii să nu beneficieze de agent termic. Am notoficat asociaţiile că trebuie să achite datoriile”, a anunţat Dorin Ivana, directorul CET Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor CET, din cele aproape 2.500 de asociaţii, o treime are datorii acumulate chiar şi de trei ani. În acest moment, centrala are de recuperat de la populaţie în jur de 80 de milioane de lei din care 27 de milioane  de lei sunt facturi neachitate, diferenţa reprezentând penalităţi. “Se va discuta cu fiecare asociaţie în parte pentru stabilirea unui grafic de eşalonări”, a spus Neculai Parasc, purtătorul de cuvânt al CET.

Din cauza datoriilor nerecuperate nu pot fi achitate facturile CET către furnizorii de combustibil. Printre aceştia se numără şi Romgaz care săptămâna trecută a sistat furnizarea combustibilului către CET, iar mii de ieşeni au rămas câteva zile fără apă caldă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite