Iaşi: „Antichrist“, filmul care a stârnit controverse, rulează astăzi şi mâine la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Antichrist“, filmul care a stârnit controverse, rulează astăzi şi mâine la Iaşi
Iaşi: „Antichrist“, filmul care a stârnit controverse, rulează astăzi şi mâine la Iaşi

Pelicula nu este recomandată minorilor din cauza scenelor foarte violente.

Citeşte şi:

Cristian Mungiu: „Încerc că fac ceva care să mişte spectatorul“


Anamaria Marinca: „Filmul se face cu foarte multă emoţie“


Filme de Cannes, aduse şi la Iaşi

Filmul va începe marţi la ora 21.45 la Casa de Cultură a Studenţilor, iar miercuri va putea fi urmărit de la ora 21.45 la cinema Glendale, la Sala Roşie. Intrarea costă 5 lei.

Unul dintre cele mai controversate filme ale momentului, „Antichrist“, în regia lui Lars von Trier, peliculă ce a primit primul "anti-premiul" acordat în istoria Juriului Ecumenic al Festivalului de Film de la Cannes dar şi premiul pentru cea mai bună actriţă în competiţia Palme d’Or acordat lui Charlotte Gainsbourg,  rulează la IIFF în avanpremieră.

„Este un film care a stârnit controverse de natură religioasă, care conţine scene de o violenţă extremă. Dincolo de violenţa sa, pelicula a atras atenţia printr-o dezbatere de idei“, a afirmat Cristi Luca, critic de film.

Drama unei mame care şi-a pierdut fiul

Conceput de Lars von Trier ca o "terapie" pentru a ieşi dintr-o depresie severă şi inspirat din visurile şi obsesiile sale, Antichrist prezintă tristeţea unei mame care şi-a pierdut fiul şi care începe să înnebunească. Soţul ei decide să încerce o terapie de şoc, ducând-o într-o cabană dintr-o zonă izolată în pădure, unde ea petrecuse o vară alături de fiul lor, în trecut.

În acel loc, natura din jur îi inspiră viziuni din ce în ce mai angoasante, iar nevroza pune stăpânire pe femeie, conducând-o spre violenţe extreme. Succesiunea de violenţă din scenele finale ale filmului, care prezintă nuditate, sex şi automutilare, în care actorii au fost filmaţi frontal, a şocat şi intrigat, dar a iscat şi păreri admirative în rândul criticilor de specialitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite