Animalele o iau razna din cauza caniculei. Zeci de pacienţi muşcaţi au fost trataţi în ultimele zile la Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la cabinetul antirabic au consultat în ultima săptămână 50 de persoane muşcate de câini, pisici sau cai, iar 30 dintre ele au avut nevoie de vaccin. Specialiştii susţin că animalele din gospodărie îşi schimbă comportamentul, devenind agresivi, din cauza căldurii.

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă au avut un efect şi asupra comportamentului animalelor. Acestea au devenit agresive chiar cu stăpânii lor, 50 de persoane ajungând în ultima săptămână la medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au fost muşcate de animalele din gospodărie.

„Din cauza căldurii, animalele devin nervoase, li se modifică comportamentul. În ultimele 7 zile am avut 50 de cazuri de muşcături de pisică, câine sau cal, mai mult decât în mod obişnuit", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

A ajuns la spital cu penisul secţionat de muşcătura calului din gospodărie

25 de ieşeni riscă să se îmbolnăvească de rabie din cauza lipsei vaccinului

Activitatea medicilor de la cabinetul antirabic a fost bogată de la începutul acestui an. Până în prezent au fost confirmate 17 focare de rabie în judeţul Iaşi. Din cele 1.750 de persoane care au fost consultate, 674 dintre ele au fost vaccinate antirabic.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite