Angajaţii unei firme de telecomunicaţii îşi solicită drepturile în instanţă (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul celor 16 angajaţi va fi analizat în instanţă
Cazul celor 16 angajaţi va fi analizat în instanţă

Preluarea companiei AirBites de către RCS&RDS a stârnit nemulţumiri în rândul unor salariaţi din Iaşi. Reprezentantul legal al angajaţilor din Iaşi susţine că aceştia au fost trimişi la Bucureşti unde au fost ţinuţi în condiţii mizere şi puşi să sape şanţuri sau să împartă fluturaşi.

Foştii angajaţi au făcut plângere în instanţă, deoarece consideră că drepturile lor au fost încălcate. „Am depus plâgere în instanţă pe motiv că li se încălcase dreptul la informare privind faptul ca AirBites a fost preluată de RCS, pentru a se stabili care este angajatorul şi de la cine se primesc sarcini de serviciu. Să ni se specifice care sunt sarcinile de serviciu, iar dacă angajatorul este RCS să se încheie un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată şi să se stabileasca fişa postului, cu condiţii de muncă aşa cum prevede Codul Muncii", a declarat pentru HotNews Delia Navrotescu, avocatul celor 16 angajaţi ai AirBites din Iaşi.

Reprezentantul legal a susţinut că cei 16 salariaţi au primit vineri decizia încetării contractelor de muncă pe motive disciplinare, act care va fi atacat de asemenea în instanţă.

Avocata a susţinut că decizia RCS&RDS vine după ce angajaţii au fost trimişi 60 de zile la un punct de lucru din Bucureşti unde au fost ţinuţi în condiţii mizere şi puşi să îndeplinească sarcini sub calificarea lor.

Vezi cum arată camerele în care au fost cazaţi ieşenii


Vezi mai multe din Comedie, Umor romanesc pe 220.ro

Vezi condiţiile de la grupurile sanitare


Vezi mai multe din Comedie, Umor romanesc pe 220.ro

„În final, le-au desfăcut contractul de muncă, pe motiv disciplinar. În sensul că, toţi angajaţii AirBites au fost delegaţi 60 de zile, fetele fiind obligate să împartă fluturaşi cu RDS, iar bărbaţii să sape şanţuri pentru cablurile RDS, în condiţiile în care aceşti angajaţi nu erau persoane necalificate, ci aveau funcţii de conducere", a mai precizat Delia Navrotescu pentru HotNews.   

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite