Angajaţii din Iaşi care au împărţit porcul mistreţ lovit de avion vin în continuare la muncă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii au jupuit mistreţul
Angajaţii au jupuit mistreţul

Cei cinci salariaţi ai Aeroportului Iaşi care au tranşat mistreţul ucis pe pistă de o aeronavă vin în continuare la muncă.

FOTO ŞOCANT Angajaţii aeroportului de la Iaşi s-au pozat cu mistreţul lovit de avion. Vezi aici ce au făcut aceştia cu el! - UPDATE

Şeful instituţiei le-a cerut doar un raport de activitate pentru a relata modul în care s-a întâmplat incidentul şi cum s-au descotorosit de cadavrul animalului. „În funcţie de concluziile cercetărilor penale, voi lua măsuri. Ei vin la muncă acum, îşi continuă activitatea. Este ancheta Poliţiei Transporturilor, nu am ce măsuri să mai iau", a spus directorul Aeroportului, Gheorghe Corjăuţanu.

Pe lângă porcii mistreţi care iese în calea avionelor, multe alte animale dau bătăi de cap personalului de la Aeroport, iepuri, căprioare, vulpi şi câini comunitari.

Tunurile anti-mistreţ de la Aeroportul Iaşi

Vezi imagini cu tunurile anti-mistreţ

Aparatele sunt alimentate la o butelie cu gaz metan şi sunt programate să pocnească cu câteva minute înaintea şi după aterizările şi decolările aeronavelor.

Tunuri anti-mistreţ la Aeroport

„Tunul poate fi reglat să pocnească de la 2 minute până la 35 de minute. Nu tragem tunul permanent şi la aceleaşi intervale pentru că se obişnuiesc animalele cu zgomotul. De obicei tragem cam de 8 ori pe zi", a spus Sever Mihart, inginer şef al Aeroportului Iaşi.

Angajaţii au jupuit mistreţul

Cele două tunuri au fost cumpărate cu 450 de lei bucata şi au o rază de acţiune de până la 1.200 de metri, lungimea pistei de la Iaşi fiind de 1.800 de metri. Pentru ca porcii mistreţi să nu mai intre pe pista de la Iaşi, s-au intensificat patrulele paznicilor înainte de mişcările aeroportuare şi au consolidate gardul care împrejmuieşte cei 121 de hectare ai aeroportului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite